Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

nixe11

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om nixe11

  • Placering
    Kadett
  1. okej! tack för tipset. Jag är lite orolig hur skrovet ser ut under nuvarande färgen. Jag misstänker att den är inte är i toppskick på nedre delen av botten. Ska man gå vidare isåfall med en hård bottenfärg? te.x nån av dom här. http://www.watski.se/archives/dokument/YachtingSvenskA4_Jotun.pdf Eller ska man lägga en helt ny grund med epoxi?
  2. Okej medlarna verkar super om dom funkar! Mackey när du skrapade repade du inte du original gelcoten? Den bottenfärgen som är på målad i efterhand har ingen verkar mot vatten intrång utan bara mot växlighet eller är jag helt ute och cyklar? Tack för alla svar!
  3. hejsan Jag har läst lite på forumet men tycker inte att jag hittar riktigt de jag är ute efter! Jag vill göra något åt mitt skrov. När jag köpte båten så var den redan målad med någon bottenfärg som var sliten. Har nu haft den i 1år och vill fixa skrovet seriöst! Den ska ligga i en insjö så bekymret med alger och snäckor är ur värden! På en av bilderna ser man att färgen har slitits ner enda till original gelcoaten och så skulle jag vilja att hela skrovet såg ut så! så till frågan hur gör jag det på bästa sätt utan att skada gelcoaten. Slipa? Tvätta? eller måste jag slipa ner allt och lägga på ny epoxi grund och måla med en ny hård färg? Uppskattar svar! Här syns ursprungs färgen Mvh Mattias
  4. hejsan Jag har äntligen fått in båten i ett varmgarage så ska de fixas! Jag har bottemålat 2 gånger med en hempel färg då har båten legat i östersjön. Jag vill att botten ska se ut som på första bilden. Är det bara och slipa ner lagrena med botten färg? http://www.ladda-upp.se/bilder/tozuhwbqblbork/ Och min botten ser ut så här! http://www.ladda-upp.se/bilder/uxdhpxrkqunist/ Är väldigt tacksam för svar! Jag har sök på forumet och läst en hel del men tyckte att de fanns ett par frågentecken!
  5. hej Båten genomgår en massa förrändringar till sommaren och nu har jag kommit fram till instrumentpanalen och själva instrumenten. Mina tankar är att jag ska köpa ifrån usa för att pressa priserna lite. Men jag skulle vilja ha lite tips om vilka märken som passar utan att behöva byta ut själva givarna. Motorn är en mercruiser rak 6 på 168hk årsmodell kring -80 Säker även efter webaffären ifrån usa mer än ebay. Är väldigt tacksam för snabba svar!
  6. hej Båten genomgår en massa förrändringar till sommaren och nu har jag kommit fram till instrumentpanalen och själva instrumenten. Mina tankar är att jag ska köpa ifrån usa för att pressa priserna lite. Men jag skulle vilja ha lite tips om vilka märken som passar utan att behöva byta ut själva givarna. Motorn är en mercruiser rak 6 på 168hk årsmodell kring -80 Säker även efter webaffären ifrån usa mer än ebay. Är väldigt tacksam för snabba svar!
  7. hejsan Jag håller på med min båt för fulla muggar! och har kommit till polering på främre däck! Färgen/gelcot har inte blivit skött som de ska. Jag har använt lite olika medel på små ställen för att testa men det är inget som har funkar så bra! Så min fråga är vilket medel är de som funkar bäst? Har sökt på forumet och hittade lite om oxalsyra att man ska blanda själv men eftersom jag inte har tillgång till rinnande vatten så har jag inte testat det. Så tips och trix välkomnas Bifogar även med en bild lite svårt att se men endå! Ligger även vatten kvar efter tvättning
  8. Som tur är får jag in både båt och bil så mig går de ingen nöd på ) Båten är ifrån tidigt 80tal så bottenfärg ligger på men den är blivit sliten pågrund av bristande underhåll! Skickar med en bild och visar hur den ser ut. Min tanke är att blåsa av båten med högtryckstvätt och sen måla på den nya färgen. Men jag är ingen expert i området Jag ska ha båten i första hand i norrköpings skärgård och har inte riktigt bestämt om båten ska ligga i hela sommarn eller och jag lägger i och tar upp den efter varje gång. Vilket borde ge mindre slitningar på färgen? tack tommy för svaret är alltid skönt och fråga någon som har koll!
  9. hej Jag ska precis flytta in i mitt garage och börja göra min första båt klar till sommaren.Hade tänkt att tvätta och måla botten. Så jag behöver lite tips och trix! 1. vilken färg ska jag använda? ska jag handla på den lokala båtaffären eller beställa ifrån nätet? 2.Ungefär hur mycke färg går åt? båten ifråga är ca 5,5m lång och 1,5-2m bred? och finns de några saker som jag ska tänka på? är väldigt tacksam för svar!
  10. hejsan Som sagt så skulle jag vilja ha så mycket information om den här båten som möjligt! Jag har nyligen införskaffat en sådan och hittar inte så mycket om dom på internet. De sitter mercruiser motor och drev 165hk v6:a Väldigt tacksam för svar!
×
×
  • Skapa nytt...