Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Trollingkalle

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Trollingkalle

  • Placering
    Landkrabba
  1. Hej alla båtvänner! Idag fick jag syn på en i mitt tycke mycket trevlig båt. Det var en Bever 660. Det verkar finnas begränsat med information om denna båt på nätet. Är det någon som har någon kunskap om denna båt typ här? Tex: Hur vanlig/ovanlig är den? Sjövärdighet/användningsområden? Begagnat pris? Rekommenderad motorstyrka? Hälsningar Kalle
  2. Tackar för värdefull input! Dessa uppgifter fick jag från en suzuki återförsäljare och de ligger till grund för min serviceberäkning: första service efter 20 h 2500 kr, motorcheck efter 50 h 1500 kr, helservice efter 100 h 4500 kr, motorcheck efter 150 h 1500 kr, helservice efter 200 h 4500 kr. Totalsumma (14500 kr). Konstigt nog verkar olika återförsäljare ha olika syn på vad som gäller för att garantin ska gälla. Enligt suzukis manualer skall motorn endast servas var 100:e timme... Efter att ha ringt runt till lite olika återförsäljare bestämde jag mig för fyrtaktarn. Detta trotts det lite högre inköpspriset. Min återförsäljare gav mig möjligheten att köpa servicekit av honom till varje service (i detta fall var 100:e timme enligt manual) innehållande olja, stift mm samt instruktion. Detta innebär att jag kan göra arbetet själv och därmed dra ned på omkostnaderna samtidigt som den femåriga garantin fortfarande gäller. Jag håller med om att detta är en bra lösning. De flesta som jag pratat med anser att Optimaxen fungerar bra till trolling dock går den inte ner lika lågt i varv som fyrtaktarn.
  3. Hej! Jag har ett dilemma. Jag har en Scantic 575 som jag tänkt använda som trollingbåt. Båten har ett lättdrivet skrov liknande Flipper 575. Jag ska nu köpa ny motor till båten. Jag antar att det givna valet för många trollare är fyrtaktaren men de höga inköpspriset och servicekostnaderna stör mig. Har räknat ut att servicekostnaderna upp till 200 tim går på runt 15000 kronor för Suzukin (inkörningsservice efter 20 tim, småservice var 50:e timme samt storservice var 100:e timme). Följs inte servicen gäller inte garantin... Min fråga är om någon vet hur det är att använda mercury optimax till trolling (många timmar i följd runt 2 knop)? Det som talar för optimaxen är lägre inköpspris samt servicekostnader. Optimaxen innehåller ju också färre delar som kan krångla (att reparera utombordare är som bekant dyrt...) Jag funderar på om man kan sätta på en mindre propeller på optimaxen för att komma ned till rätt fart samtidigt som motorn varvar lite mer? Jag är tacksam för era synpunkter! Villrådig båtentusiast!
×
×
  • Skapa nytt...