Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

linasis

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om linasis

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. linasis

    Drev hjälp

    Har en sportbåt som jag tänkte att jag skulle försöka få iordning. tyvärr inser jag att det har blivit en djungel runt drev och motorfrågan. båten är 20 fot och skall ha en innombordare. i aktern är ett hål uppsågat( ganska stort) så jag misstänker att det är nått form av pentadrev som borde sitta där. Fråga 1 Finns det någon info om bultarnas avstånd till varandra på olika sköldar? skulle behöva mäta mig till vad det är som har suttit där. Fråga 2 mest sanolikt är det väll att det har suttit ett 280 eller 290 drev där. Vad är det som skiljer dessa och vilket är att föredra om man kan välja? Fråga 3 Vad jag kan förstå så passar endast vissa motorer vissa drev? eller har jag fått det om bakfoten? Tänker att jag helst vill ha någon v8 ibåten men i värsta fall kanske en b21 eller b30, passar tex en volvo 5,7gi till något av dessa drev? Mvh linus
  2. Toppen då har jag nog lyckats med ett iallafall. Hur testar man om det är tätt då? Det är alfa drev det gäller.
  3. linasis

    Trasiga drev

    Har en hel låda med fungerande och ej fungerande över/underhus (tydligen) och min förhoppning är att jag ska få ihop ett helt drev. hur vet jag att de funkar? om man vrider på axeln år vänster så ska proppen snurra år höger och tvärt om? och om man snurrar på proppen ska axen snurra, kan de verkligen va så lätt?
  4. har en plast/glasfiberbåt som lacken börjat släppa på tänkte jag skulle slipa ner till grunden och börja om! vilka steg på sandpappret böra man köra? har en exenterslip som borde fungera yppeligt. när man då har slipat så är de dax för gelcoat, halkskyddsfärg på däck, 2 k grundlack, 2 k topcoat och sedan en klarlack kanske? och ovanpå allt ihopp en gnutta bottenfärg under vattenlinjen stämmer detta eller har jag fattat heltfel?
  5. Tack så mycket allihoppa nu ser de ut som jag kan börja komma någonvart! drevet lär bli lite struligt men söker man utmaningar så är de bara roligt( om de inte går helt åt skogen alltså) joo jag vet salt är sällan bra för metaller men de väger lite och har bra avledningsförmåga:) jaa titta där vilken bra sida, somsagt den är ju för jet men de finns ju mycket som blir likadant ändå
  6. hej har en tanke på att komvertera en rover alu v8 till båtbruk, dock är de första gången jag ger mig på detta och projektet kommer väll ta ett bra tag. jag har en del funderingar på vad de är jag kommer behöva. oljekylare sätts fast på samma ställe som filtret? avgaslimpa? måste säkert göra någon adapter till denna ellr? inpellerpump sitter inte en sån i drevet? eller vart ska jag sätta den? ett drev? alpha one eller gen II verkar ju va vettigt hoppas de passar eller borde jag ta ett annat? teleflexstyrning borde fungera va? behöver jag ett backslag? en värmeväxlare som sättsfast på vattenpumpen?
×
×
  • Skapa nytt...