Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

V--G

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om V--G

  • Placering
    Kadett
  1. Och så Windyn http://www.blocket.se/kalmar/Hogsjosnipa_32788335.htm?ca=18&w=1 Eftersom den är såpass dyr så undrar jag mest lite om sjöegenskaperna om man skulle köra den som en deplacementbåt? Skulle det funka med en aktersnurra på den? För att vara en såpass gammalbåt tycker jag att dem windysarna jag har varit på har varit väldigt stora och välplanerade. Men det står att den blivit ordentligt blöt som sagt... Hur mycket jobb tror ni att det kan vara att fixa igjordning det? och vad skulle det kosta? Har inget sommarjobb, så har en väldig massa tid jag skulle kunna lägga på en båt, samt en hel del pengar efter at ha jobbat en del på våren
  2. Den här är jag mest nyfiken på http://www.blocket.se/kalmar/Hogsjosnipa_32788335.htm?ca=18&w=1 Eftersom den ligger ungefär 5000 utanför min prisklass.. Eftersom jag bara är 17 och bara har pengarna efter vårens helgjobb Men är det någon som har en aning om hur mycket skötsel det är på en sån här snipa? och vad kan en sån bjässe dra per sjömil?
  3. Och en annan, en liten träsnipa: http://www.blocket.se/kalmar/Trasnipa_med_Albin_0_11_34321881.htm?ca=18&w=1 En liten ful snipa som jag föll för direkt, den skiljer sig ju lite från den andra med tanke på att det är en deplacement båt. Den är i trä och jag får faktiskt säga att jag tycker att den är riktigt vacker! men är det någon som har en aning om ifall det är en liten förpik man kan sova i om man vill? Eller är det bara en dagbåt? Hur vanligt är det med sånna här små träbåtar? Jag har inte sett många alls!
  4. V--G

    Potensial?

    Hallå där! Tittar just nu runt på lite olika båtar och undrar vad ni tror om dem, den första: http://www.blocket.se/kalmar/Hardtop_med_vp_70_33785742.htm?ca=18&w=1 Den är lite sunkig, något är sådär med motorn, Och vad är det för något!? Ja vill få det till att det är en selco 18 Cabin just för att de har likadana vindrutor... Är det någon som tror något? Den stora frågan, Tror ni att det är en förpik där man kan sova 2 personer i den? Men jag har för mig att den ska ha inombordare och en vp 70 är väl en utombordare? Tacksam för hjälp:) Senast ändrad av V--G | 22 juni 2011 | 21:59
  5. Hallå där! Vi har nu en stor 27 fotare med dubbla 8or och en liten båt med aktersnurra!Seglat har jag därimot aldrig gjort! Fast jag håller på att övertala far min, och farfar att jag behöver ha en mindre segelbåt o lära mig segla i! Det här med katamaranen är inget jag kommer kunna genomföra på flera år då jag bara är 16.. Utan mer än dröm på en ultimat långfärds bobåt! Att jag inte ville ha mast alls är för att jag vill kunna ta mig fram genom kanaler, under broar o dyl utan större problem. Men är det någon som har en katamaran!? Som har tex 2 diseslar, 1 i varje skrov och kan ge mig lite fakta, om vad de drar osv...? Men planen skulle helt klart vara att enbart ha dieslarna i reserv/alternativ vid hård sjö. Och sen ha 2 st elmotorer som laddades med solceller och vindgenerator! Låter kanske helt galet! Men tänk, Om man enbart kunde komma över ett skrov i hyffsat skick, alternativ bygga ett själv(ska ju inte vara sååå dyrt) Försvinner priset för mast och nya segel. Kan man då tänka sig att ha 15m2 solpaneler på däck och ett par vindturbiner, borde du få in en försvarlig mängd elektricitet, (Om du nu solseglar där det är mkt sol) Man får också tänka på, vad har hänt om 5 år? ANtagligen har både elmotorer och solceller blivit mkt bättre och billigare. 1 normal långseglingsbåt brukar väl inte göra mer en ca 5 knop i snitt, Jag har inga krav på hastigheter utan tror att 5 knop både är en bra fart, och ganska energisnål vid motorkörning. Men nu måste datorn laddas!
  6. V--G

    Katamaran!

    Hallå mina vänner! Har under sista dagarna funderat lite om katamaraner.. Hoppas det blir rätt forum o ställa frågan i(?) Saken är den att jag undrar vad som händer med en segelkatamaran (runt 30 fot) om man skulle plocka ner masten och enbart låta den vara motordriven? Förändras havsegenskaperna något? En katamaran lär ju vara en av de stabilare båtarna man kan ha. Anledningen till att jag undrar är att realtivt små katamaraner ger väldigt stort utrymme inuti! Desutom är jag extremt intresserad av allternativ framdrivning som typ Elmotorer! Men ikväll är jag för trött..., men kommer fler frågor!
×
×
  • Skapa nytt...