Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Sliparn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    30
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Sliparn

  • Placering
    Fänrik
  1. Jag är så glad. Motorn fixad. Gjorde rent förgasaren så blev det bra. Motorn går som en klocka igen, Och inget vatten i oljan. Tack!!
  2. Nu är motorn ihopsatt igen och övertrycket i motorn försvann så jag tror ett problem är löst. Men den går inte 100 på låga varv under 1200varv så kroknar den. Ska slå i lite medel som gör rent förgasarn. Samt byta brytare och fördelarlock se om det blir bättre..Eller vad tror du??
  3. Skönt att höra.! Hoppas du har rätt. Packningen kommer imorgon så då är det bara att plocka ihop och hoppas på det bästa.
  4. Hej, Har plockat isär motorn för byte av topplockspackning imorgon. Hur mycket tryck ska det vara ur oljeventilationen (eller vad det heter) slangen som går upp till förgasaren. I den tyckte jag att det blåste mer än vanligt.?? Kolvring trasig? Senast ändrad av Sliparn | 17 juli 2012 | 12:56
  5. Vattenpumpen har ett slätt lock. Jag kommer från båten nu och jag tror inte att vattnet kommer från vattenpumpen. Kan man kolla om topplockspackningen är trasig utan kompprov. Enda skillnaden när jag har kört är att motorn går dåligt på låga varv. 1200 varv och uppåt går den bra.. Hur gör man när man byter packning? Tar man bort förgasare. limpan o.sv. och släpper på dom fyra bultarna på ovansidan. Kul och veta?
  6. Hej.! Kan det komma in vatten i motoroljan från vattenpumpen på min b18 motor? Det måste väl sitta någon packning i vattenpumpen? Eller är det topplockspackningen? Sista frågan. Är det svårt att byta topplockspackningen om det är det som är felet.
  7. Har gjort samma sak ,fast min träbåt låg uppe på land i 7år. Jag slipade den helt ren och sen oljade jag in hela båten. Jag sjösatt den förra året och den läckte som ett soll hela sommaren Men i år är den nästan helt tät. Att renovera en träbåt är kanonkul och spännande. Betalningen för allt slit är när man pluttrar ut på sjön. Helt suveränt skönt. Ska nog köpa en till träsnipa och renovera upp den.
  8. Tyckte den var lite vinglig när jag åkte förra sommaren. Så imorgon kommer kranbilen och sen ska kölen på igen. Tror också att det blir bättre sen är det ett bra skydd för båten.
  9. Den är kanske 7cm tjock 15 cm hög och 5.5 meter lång så det är en riktig klump. Den måste ha haft någon funktion. Men den gick bra utan köl också.
  10. Det är som gammal klippspik som är fast svetsad på järnkölen som går upp i träkölen så det är inte sönderrostigt. Körde utan järnköl hela förra sommaren skulle vilja ha på den igen för att få lite mer stabilitet i båten. Jag tror att det blir lite stabilare, eller? Det var någon som sa att jag skulle köra utan järnköl. Båten går bättre i sjön fick jag som svar. Men det skulle kännas bättre om den satt där. Båten vet jag inte vad det är för sort. Snipa med ruff 7.5 m
  11. Sliparn

    Järnköl

    Hej. Tappade kölen förra året efter en taskig isättning. Till min fråga. Vad ska jag andvända för lim?. På järnkölen är det spikar som går upp i träkölen. Tänkte smeta i typ marinepoxi i hålen och lyfta upp båten och sen sänka ner båten på Järnkölens spikar. Funkar marinepoxi? Är det någon som har erfarenhet av detta.??
  12. Det har blivit mycket bättre sista dagarna. Jag hittade på lite läck här och där. Tog lite ettan och smetade på innefrån. Men det har svällt ihop bra totalt sett, pumpen går inte mycket nu. Så det ser ut att bli bra. Som ni skrev måste man ha tålamod..Men jag har en fråga till .Hur mycket bensin ska en b18 med dubbel weberförgasare ta. ?Tyckte det sjönk mycket i tanken efter en kort vända. Om man byter förgasaren kan man få ner bensinförbrukningen då? Eller hur funkar sånt.?
  13. Har kollat hur mycket det läcker in. ca 10liter på 2min kommer in. Båten är 7.5 meter. Pumpen går i 12 sekunder så är båten tom. Det är bara och vänta och hoppas det blir bättre..
  14. Det där med myrning verkar dela träbåtsfolket i två läger. Svårt att veta vilket. Är det någon som har någon erfarenhet av myrning? Som jag har läst så är det en jäkligt gammal metod. Jag ska vänta några dagar till med mitt läck blir det inte bättre så blir det nog lite myrning.
  15. Sliparn

    Svälla

    Hej. Jag lade i min furubåt för en vecka sedan i vattnet den har svällt ihop skapligt . Med det läcker på några ställen mellan borden fortfarande. Det har inte hänt så mycket sista dagarna, jämt flöde. Kan det ta över en vecka innan det blir tätt? Båten har legat på land i 6 år. Nyslipad och dränkt i linolja.
×
×
  • Skapa nytt...