Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Tojo1982

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Tojo1982

  • Placering
    Kadett
  1. Problemet kommer och går, var ute idag och då var det tillbaka igen. Är inte bara när jag kör utan även på tomgång och gas utan växel. Den varvar extremt högt. Idag 7-9 knop och 4000 rpm. Min marina hade heller ingen aning om vad som kan vara problemet.
  2. Äger en klassisk amerikansk bowrider, bra på alla sätt och vis men det finns ett stort problem. Båtens heltäckningsmatta är inte optimal utifrån vårt svenska klimat så jag vill byta ut den men frågan är bara mot vad? Tips och ideér mottages tacksamt.
  3. Hoppas att några av er kan hjälpa mig på vägen. Har en Sea Ray 210 1996-års modell med MerCruiser 5,7L motor. Tog årets första runda för 1 vecka sedan och den gick då jättebra men när jag skulle ut i lördags så varvade motorn otroligt högt. Långt över normala nivåer, vid full gas gick varvräknaren i botten så minst 6000 varv och vid marschfart 4500-5500 varv. Vad kan det vara för fel ? Tack på förhand!
  4. Var ute med min båt i förra veckan, har en Mercruiser 5,7L V8 med Alpha One Drev. Helt plötsligt var varvtalet mycket högre än tidigare. Brukar ligga strax över 3000 varv i march men nu var den uppe över 4000 varv och på max där jag brukar ligga på 4500-4800 varv så gick mätaren nästan i botten, alltså över 5000 varv. Vad kan detta bero på eller är det bara fel på varvtalsmätaren?
  5. Var idag ute med båten och använde powertrim, helt plötsligt så började mätaren att hoppa fram och tillbaka och det jag märkte när jag la till igen var att powertrim knappen bara fungerar en liten bit mot var den gjort tidigare, sen får jag dra upp drevet med trailer knappen. Vad kan ha hänt?
  6. Det är ISO kabel och jag kopplar in den på samma sätt som Clarion stereon som sitter standard och som fungerar. Pioneer stereon fungerar i bilen så det bör inte vara några säkringar.
  7. Clarion stereon som satt innan fungerar. Ja den är rätt kopplad via standard ISO kabel. Ej mätt som strömmen.
  8. Tojo1982

    Båtstereo

    Har in USA importerad Sea Ray. I båten sitter det en Clarion stereo (band) som fungerar men jag vill ha en CD/MP3 spelare i den så jag tog min Pioneer stereo från bilen och kopplade in men den fungerar inte i båten, stendöd. Är det någon klok och insatt själ som kan förklara varför den inte fungerar?
  9. Jag har en båt med en Mercruiser 5,7L V8, Alpha One drev. I helgen körde jag på en boj men trodde inte att det var någon fara med propellern så jag körde med båten den dagen. Idag gav jag mig på att byta propeller men inte samma modell som innan utan en annan propeller som följt med båten sen jag köpte den. Nu när jag skulle testa båten så var det inte alls samma acceleration eller toppfart och den hamnade på väldigt höga varv vid full gas men ändå ingen direkt toppfart. Är det propellern som det är fel på eller något annat och isåfall vad? Tacksam för hjälp i denna frågan!
  10. Har precis importerat en Sea Ray 210 1996 års modell från USA som endast legat på trailer och den har aldrig varit bottenmålad. Jag kommer ha den liggandes i Kalmarsund och har letat runt i en massa trådar gällande bottenmålning. Så jag behöver tips och råd, krävs det att jag bottenmålar eller räcker det att jag tvättar den 1-3 ggr per säsong? Tacksam för alla tips...
  11. Har nyligen importerat en Sea Ray 210 Bowrider 1996 års modell från USA. Den har endast gått i sötvatten men nu kommer jag köra den i Kalmarsund, bräckt vatten. Finns det någon fara med detta eller är det bara att tuta och köra?
  12. Tojo1982

    USA Trailer

    Jag har via en firma på ostkusten köpt en Sea Ray 210. Till båten följer det en amerikansk trailer. Enligt säljaren som importerat båten så är det lagligt för mig att under 1 veckas tid köra med trailern i Sverige. Personligen är jag tveksam och hoppas såldeds på hjälp från någon här på forumet, hur ser reglerna ut egentligen? Tack!
  13. Har precis köpt mig en ny Gps Plotter till min båt, Eagle IntelliMap 642C iGPS. Är det någon som har erfarenhet av denna Plotter och isåfall hur är era omdömen?
  14. Hur ser bränsleförbrukningen ut på en 21 fots Sea Ray 210 Bowrider med en Mercruiser 5,7L V8 motor? Det är förgasarmotor och årsmodell 1996.
  15. Har hittat en 1996 års Sea Ray 210 som säljaren begär 135000 kr för inkl. kärra. Den är importerad från USA. Motor är en Mercruiser 5,7 L V8. Är detta ett bra pris och framförallt är det en bra båt? Vilka alternativ finns och vad ska jag kolla efter när jag inpekterar båten? Tack på förhand! Senast ändrad av Tojo1982 | 15 januari 2011 | 16:33
×
×
  • Skapa nytt...