Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

mickeh8

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om mickeh8

  • Placering
    Kadett
  1. Tackar för kloka svar! Lutar nu åt det som Save nimo skriver. Vi limmar fast det som lossnat o sen målar. Va fan det kan ju inte bli värre😱 Ha en härlig båtsommar. Micke.
  2. Hej! Vad tror ni om att måla skrovsidorna i ruffen med plastidip istället för att byta ut en gammal trasig o torkad skrovbeklädnad? Tänkte dra bort den gamla mattan och sen pensla med plastidip som ska ge en gummi liknade yta. Har en Nimo 30 där i stort sett all skrovbeklädnad håller på att lossna och att byta ut allt känns för svårt för min kompetens. Tankar på det? eller finns det någon annan genväg man kan tänka sig? Tack på förhand. Micke.H
  3. Jo blocket o så brukar vara bra men tänkte kanske på nån typ båtskrot el liknande som brukar vara bra på begagnat. Micke.
  4. Hej båtvänner! Till min fasa så har ett lager skurit till utgående axel, den som går till mitt 290 drev vilket medfört att svänghjulskåpan eller struten gått sönder av lagret. Har någon vänlig själ en aning om var man kan få tag på ett begagnat sådant eller i värsta fall ett nytt till rimligt pris? Motorn är aqad 41a o drevet som sagt 290 dp. Tack på förhand Micke. Senast ändrad av mickeh8 | 27 maj 2012 | 20:42 Senast ändrad av mickeh8 | 27 maj 2012 | 20:43 Senast ändrad av mickeh8 | 27 maj 2012 | 21:54
  5. Det blev en Nimo 30 från 88! har haft den en sommar och är mycket nöjd, lite pyssel är det med tex inredning o sådant som slits med åren. Kan rekommenderas! Micke.
  6. Hej båtvänner! Jag skall byta väggmattor i min Nimo 30 och inser att min kunskap inte kommer att räcka till (det gör den sällan) så därför funderar jag på vilka/vilken yrkesgrupp kan tänkas kunna detta? verkar ju vara ett djävulskt tricksande för att få det snyggt. Tack på förhand Micke.
  7. Hej! Är det någon därute som har en Nimo 30? och syns i så fall skarven till förlängningen från orginalskrovet som ju ursprungligen var Nimo 27 vad jag har förstått. Har tittat på en där man kan se skarven på bägge sidor och funderar på om något hänt med båten eller om det bara var smådåligt från början. Mvh Micke.
  8. Hej o tack till alla förslag, kan nog påstå att jag titta på alla alternativ ni skrivit ex. lämnat bud på nautic 9000 nu i juli. Har dock inte varit inne i så många så det är svårt att bilda sig en uppfattning bara genom bilder. Får väl ta en weekend i sthlm nu i höst o gå ombord på några olika. Är det någon som kommer på fler modeller så skriv gärna ner dessa. Mvh Micke.
  9. Fina båtar båda två, har fått för mig att norska båtar är = kvalite och bra sjöegenskaper. Eller har jag fattat fel?. De är ofta halplanande med rak axel, någon som har åsikter i den frågan, vad som talar för eller emot rak axel? Micke.
  10. Tackar för tipsen, båten skall användas som flytande sommarstuga med allt man behöver för längre vistelser. Är väl inte så sugen på amerikanare då de flesta har bensin motorer och lite trista att ta sig runt på skarndäcket. Vi ligger på ostkusten i nedre norrland med liten skärgård så sjövärdighet uppskattas då det ofta blåser och går ganska hög sjö. Åker förnärvarande en Flipper 700 så vi siktar på minst 27-28 fot för att känna att båten ska kännas större och rymligare med lite lyx så som varmvatten mm. Micke.
  11. Hej! känner mig helt vilsen i vad jag skall välja för båt. Vill inte ha båt med tydligt 70-talsstuk ex orrskär 27 el flipper 850, skall ha minst en sovplats för 2 pers som kan vara nedbäddad hela tiden och även nedbäddbar plats. Diesel är också ett krav. Har tittat på båtar som nimbus 28 dc och scand 29 baltic men behöver tips på andra båtar med lite modernare snitt. Jag får snart söka vård för Blocketavgiftning. Tack på förhand Micke.
×
×
  • Skapa nytt...