Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

mansmag

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    36
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om mansmag

  • Placering
    Fänrik
  1. Jag skulle vilja montera bort stolarna på min Flipper 510 -78 så att de kan bli vändbara. Problemet är att jag inte fattar hur de är monterade. Jag ser inga skruvar eller så. Hur tar man bort dem?
  2. Jag tänkte mest på om det finns någon hempulare som vill tjäna en slant. Känner ni till någon båtmek som gör arbete utan demo då?
  3. Jag har en Flipper 510 med en Mercury 50. Allt från -78. Köpte den i somras och nu ska den såklart vinterförvaras. Jag skulle helst vilja fixa med motorn själv men är osäker på rätt mycket. Letar därför någon som är haj på detta som kan fixa det åt mig. Det bästa är om jag kan vara med och lära mig ett och annat. Självklart till ersättning. Tar gärna tips på rekommenderade mekaniker som kan vara bra till hands när det gäller gamla motorbåtar.
  4. Jag har köpt en båt med en Mercury 500 från -78. Enligt bruksanvisningen ska blanda 50:1 efter inkörning. Det står att man ska bland 40 cl per 20 liter bensin. Är det den balndningen jag ska köra på även nu när motorn börjar bli rätt gammal? Det står även att man ska använd QuickSilver Formula 50-D olja men den är nog rätt svår att få tag på. Vilken olja rekommenderas?
  5. Idag tog jag med barnen på en trevlig liten tur i ekoln. Det blev endast 5 distans med en lång ankringslunch. Båten går riktigt bra och tyst. Jag har investerat i en 1 kg pulversläckare. Sedan tidigare låg det med en bengal så att jag kan ha tifo på sjön. En sak som inte är så mysig är att soppatanken är precis där matbordet är och att matbordet är dörren till soppatanken. Det blir en del bensinångor bland mackorna! Samma sak om någon ska sova i likkistorna i aktern.
  6. Båten har hittills fungerat dubbelt så länge som min förra. Den rasade på jungfruturen och den här har hållit för två resor. Jag är grymt nöjd! Hela båten var full med tampar och linor mm så jag har sorterat lite bland dem. Vad behöver man ha med sig som grundutrustning? Igår köpte jag ett cigguttag som man kopplar med klämmor direkt på batteriet så att jag kan ladda iPhone som har sjökort.
  7. Det blev köp. Inköpt söder om Linköping och transporterad på 30 släp hem i natt. Åkte kl 21 och kom hem kl 02 så det gick lite snabbare än 30... Båten är superfin. Helt osliten inne i båten med alla originalinstrument. Alltså är den helt ren. Bara en ratt, två dragströmbrytare samt gasreglage. Inredningen är så gott som ny. Motorn startade direkt och den hade inte varit startad på tre veckor. Motorn går riktigt bra! Tomgången är väldigt låg och den dör om man står för länge påmtomgång även vid varmkörd motor. Båten är inte vårfixadså den är rätt matt i lacken men det fixar jag. Trailern som ingick är jättefin och kostade 7000 för tre år sedan. Kapellet är från 05 och i gott skick och verkar vara tätt då det vart torrt i båten igår efter alla skyfall.
  8. Det fattar jag med. Men är det något speciellt jag ska kolla efter. Och som sagt, vad ska jag tänka på innan jag börjar använda båten. Man är ju så sugen att fräsa i väg direkt men det kan kyske vara värt att ta det lugnt.
  9. I morgon hoppas jag vara ägare av en Flipper 510. Båten är från 1977 och motorn är från -78. Vad behöver jag kolla extra noggrant? Är det något jag ska tänka på när jag väl ska börja använda båten? Bör jag köp nya bensindunkar mm? Förra gången jag köpte båt körde jag på gammal soppa så förgasaren fick något skit i sig så den varvade på maxvarv.
  10. Jag har en Mercury 40 ca 1960 vit som jag gärna vill ha lite info om. Jag har precis fått den och den verkar inte må så bra. Den startar direkt, men den verkar inte få kylning för jag ser inte någon stråle. Jag vet inte hur kylvattnet kommer ut så egentligen vet jag inte hur det ligger till. Jag har bara startat den en gång och då gick den knackigt ett tag för att sen efter lite rök lägga av. Den går runt när jag drar i snöret så den verkar inte ha nypt eller skurit. Vidare så vet jag inte hur växeln ska fungera, det finns inget växelstag utan det verkar sitta ihop med gasen. Jag fick ialla fall inte motorn att dra överhuvudtaget. Backväxel, finns det? Jag har motorn ute till försäljning på blocket tillsammans med min båt och det har ringt många som endast vill köpa motorn, 2 st från Norge tex och det har gjort att jag känner lite inspiration att försöka få igång den och använda den istället för att sälja.
  11. Jag hittar inga sprängskisser. Det är väl enklast att ringa en motormek...
  12. Det är fyrtakt jag pratar om och nya motorer alternativt -03-04. 15hk och 20 hk är samma motor, i varjefall enligt båtsäljare jag pratat med.
  13. Jag funderar på att köpa en Buster XSR. Jag vill dock ha 20hk och de flesta på begagnatmarknaden har 15hk. Nu är det ju som så att det egentligen är samma motor... En kille i en butik sa att det är samma motor och då frågade jag förstås om man kunde bygga om till 20hk, han försökte snabbt byta ämne men sa att det är samma förgasare, men olika munstycken och kanske pluggat. Hur trimmar man? Vad kostar det?
×
×
  • Skapa nytt...