Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

macke24

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om macke24

  • Placering
    Fänrik
  1. Okej. Sitter den i propellern? Jag har haft propellern på riktning och drevet på ompackning i vinter.
  2. macke24

    Tappar fart

    Hej alla! Tog min premiärturen med nya båten idag. Undrar över en sak. När jag gasar på kraftigt så tappar den fart och bara varvar. Man får alltså gasa försiktigt tills den planar ut men sen om man tiltar ut igen så tappar den fart igen. Kan det ha med propellern att göra? Eller är det nåt annat fel? Är nybörjare inom båtliv så är väldigt tacksam för tips. Det är en sea ray 215 med mercruiser 5,7 och alpha one drev gen 2.
  3. Ingen som råkar ha en manual över till en sådan? Har nämligen en monterad i min nyinköpta båt men vet inte hur den fungerar.
  4. Hmm tycker jag läst mångas som har frostvakt i motorrummet men ni har säkert rätt. Lika bra att koppla ur den.
  5. Skaffade en frostvakt som jag satt i motorrummet för att vara säker. Men jag har lite läckage från där jag tror man tömmer blocket och där droppar det glykol så det borde ju kommit in i blocket.
  6. Nej. Det har jag inte fått nån info om.
  7. Hej! Gjorde min första vinter konservering idag och körde glykol i hela systemet när den var varm. Jag hade ju planerat att samla ihop glykolen efter men det spruta ju från alla möjliga håll. Så nu undrar jag hur många ställen det ska komma ifrån? Nån som vet? Säkert bara jag som oroar mig för mycket. Motorn är en mercruiser med alpha drev och sjövattenkylning. Tacksam för alla svar.
  8. Jag har precis köpt den och kommer inte åka med den först nästa år. Det verkar funka utan problem iaf. Kanske kan byta olja nu och hålla koll nästa år när jag ska använda den. Den har typ stått oanvänd i vatten hela sommaren men nu har jag tagit hem den på trailer.
  9. Okej tack. Den verkar ju inte läcka nån olja så lite konstigt att det blivit så.
  10. Hej alla. Kollade oljan till mitt powertrim i går och såg att den var vit. Förstår ju att det kommit in vatten. Är det allvarligt? Räcker det att göra oljebyte? Vad ska det va för olja? Det är ett alpha one drev. Tack för alla svar.
  11. Vart en populär tråd det här. Synd att det inte finns register på alla båtar där man ser historiken bakom den. Hur som helst fick jag den till bra pris och är nöjd.
  12. okej ja jag köpte den privat och jag hade ingen aning om detta. Har redan tecknat en försäkring men ska ringa dem och höra vad dom säger. Tack för alla svar.
  13. Okej, bara jag som oroar mig. Såg att alla båtar som är tagna till Sverige efter 98 måste va märkta. Min är ju en 97a och jag vet ju inte när den kom hit så..
  14. macke24

    CE-märkning

    Hej. Hur och var ser man om sin båt är CE-märkt. Vart lite orolig att försäkringar inte ska täcka nu.. Jag har en sea ray från 97. Nån som har erfarenhet av detta? Jag har precis köpt båten.
×
×
  • Skapa nytt...