Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

Kreosot

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kreosot

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej. Jag skulle vilja hyra/låna en båttrailer/vagn/släp/kärra för att transportera en Ockelbo C20 från Slagsta Marina i Stockholm till Järna ca 4 mil för reperation av motor. Jag skulle vilja hyra kärran under 2-3 veckor så jag slipper lasta av under reperationen. Det går med reggat eller oreggat. Båtens längd ca 6.3 m och vikt runt 900-1000 kg Jag kan lägga en deposition om det skulle krävas.
  2. Motorn funkade bra i höstas innan konservering. Kan axlarna bli så slitna över vintern? Finns det inget annat man kan kolla innan jag byter förgasare?
  3. Kreosot

    Motorproblem.

    Har en AQ170 (B30) med 3 st Solex förgasare. Problet är att den inte vill gå på låga varvtal. Jag startar den på ca 3000 varv och den går hur bra som helst. När jag drar av gasen långsamt kan jag få den att gå på 1200 varv, men om jag drar ner lägre så tvärdör motorn. Jag har bytt bränslefilter och blåst ur förgasarna utan skillnad. Har skruvat lite på tomgångs skruvarna verkar inte bli någon skillnad. Några tips?
  4. Hej, Jag har en AQ170 (B30) med sötvattenkylning. Jag har dubbla tempmätare, en på sötvattensidan i motorblocket och en på sjövatten sidan. Problemet är att motortempen går upp i ca 80-90 grader medan sjövatten inte rör sig alls. Alla slangar på sjövattensidan är kalla. Om jag tar bort den nedreslangen på sjösidan från värmrväxlaren så får jag ett bra vattenflöde ur slangen, men det verkar som det kommer avgaser genom värmeväxlare. Enligt förra ägaren så är avgaslimpan bytt förra året. Jag fyllde sjösidan med glykolvatten i höstas. Vad kan vara fel?
×
×
  • Skapa nytt...