Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Maskot

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Maskot

  • Placering
    Kadett
  1. Maskot

    Båt trailer

    Jag tänkte köpa en "ny" bromsad 80 trailer (1500) har kollat runt lite på begagnadmarknaden och där ligger priserna på mellan 24 000-28 000 kr, tillverkade från 2009-2015. Jag fick då syn på trailer som heter WT- trailer, ny pris 23 900, är det någon som har erfarenhet av denna trailer. Jag använder den bara för isättning och upptagning 1 gång/säsong.
  2. Varit ute 3 dagar till med båten utan att tiltningen har fungerat MEN, efter fjärde turen och vi hade lagt till i hamnen då började det plötsligt att fungera igen.
  3. Det händer ingenting när jag trycker på knappen för tiltning, ingen antydan att den vill tilta men kärvar eller något missljud.
  4. Jag har köpt en AMT DC 200 med motor 4 takt Suzuki 150 hk allt från 2007, motorn har varit på service varje år enligt boken, har haft båten i 2 månader och hunnit med en hel del turer i detta underbara väder. Idag när vi kom hem från havet gick inte motorn att tilta upp vare sig med gashandtaget eller på motorn. Det har fungerat varje gång innan. Har kollat båtens säkringar och de är hela men sitter det relä/ säkringar på motorn under kåpan? Kan den den blivit överhettad i detta varma väder? Eller finns det något annat tips för en som har tummen mitt i hand. // Kalle
  5. Tjena, jag är intresserad av en askeladden 605 med mercury 115 hk 4-takt, min fråga är, duger och orkar en såndan här motor vattenskidor och andra vattenaktiviteter eller måste motorn vara större?
  6. Jag är på väg att köpa en utter D68 Exclusive diesel, är det någon som har erfarenhet att dela med sig om denna båt, jag har bara haft en äldre HT båt tidigare. // Anders
  7. Jag har haft en Bella 561 som jag ska sälja för att byta upp mig till något med 4 kojplatser. Priset får ligga på max 250 000 och jag funderar mellan Ryds och Askeladden men har ingen erfarenhet av någon av båtarna har ni?. Sedan är lite orolig för inombordare, är det mer problem med dem än utombordare?
  8. Maskot

    Vikt på Bella

    Jag ska köpa en trailer till min Bella HT 560 års 94, motor 2-takt 60 Johnsson 90-talet men jag har ingen aning om vikt på båten, kan någon hjälpa mig???
  9. Ja kabeln har varit ute men det är svårt att se om det har oxiderat men borde det inte fungera när jag mäter upp 12 volt med multimetern eller ska det vara mer ström än en+ och en jord??
  10. Maskot

    GPS fungerar inte!

    Jag har en Garmin GPS map 420 och den fungerade när jag tog upp båten i höstas, båten har stått ute under vintern men själva enheten har jag haft inne och nu när jag testar GPSen är den stendöd. Jag tog enheten till en båtfirma och testade den och där fungerde den med andra ord så är det fel på elen i båten. Jag har mätt upp 12volt på anslutningen till GPSen men den fungerar inte ändå. Hur går jag vidare????
  11. Jag har en Bella 561 HT med en två takt Johnsson 60 båda års 95. Nu har styrwiren gått av och jag ska byta den men hur lång ska den vara och vilken sort ska jag köpa. Problemet är att jag bor 10 mil från båten och tänkte att jag kunnde köpa med en wire och byta samtidigt som jag tar bort den gamla.
  12. Felet är nu hittat, det hade fastnat massor av färgflagor i anslutningen från bränsleledning till motorn. Jag gjorde rent anslutningen och har nu varit ute och testat motorn som går perfekt igen. Tack för tipsen!
  13. Jag har försökt att kolla de tipsen ni har givit mig nu på morgonen utan resultat. Men något som slog mig var att sist jag tankade med jeepdunken, kom det med en del färgflagor och jag hade tyvärr ingen sil (detta kan nog ha hänt även innan). Kan det då ha blivit stop någonstans, pump, förgasaren? Tanken är av metall och säkert orginal på båten, Bella. I övrigt går motorn bra, den startar lätt och kör man på halvgas är det heller inga problem. Ni verkar kunna det här med motorer så jag tar gärna emot fler tips av er. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...