Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

jlem

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om jlem

  • Placering
    Kadett
  1. Har en Merc 60 ELPTO från 2003. Var ute och körde med felfri motorgång och plötsligt stannar motorn tvärt. Försöker starta den med den går endast på en cylinder. Vad orsakar problemet??? Ger bara gnista på första tändspolen. Vad har hänt???
  2. Har en Merc 60 ELPTO från 2003. Var ute och körde med felfri motorgång och plötsligt stannar motorn tvärt. Försöker starta den med den går endast på en cylinder. Vad orsakar problemet??? Ger bara gnista på första tändspolen. Vad har hänt???
  3. Får nog bra service oavsett vad jag köper för märken, det finns serviceställen för alla märken i samma stad. HAr inte hört något negativt om verkstaden som repar Honda eller Evinrude. Köper en 50 med rorkult mer för att jag inte vill ha ett jockeysäte eller liknande mitt i båten som stjäl lastplast. Förvisso skulle säkerligen ett säte mitt i båten ge en annan viktfördelning och kanske även bättre sjögång om man bara är en eller två i båten men i nuläget prioriteras främst ledig yta. Är som sagt vill rådig om inköpet. SKall jag se det strikt ekonomiskt så blir det Evinrude då den är billigast av alla märken som jag tittat på. Det skiljer 9000 kr upp till Hondan. Yamaha var tokdyr, de vill ha 70000 för den på affären. Det är 13000 mer än Evinruden... Mycket soppa-pengar som skiljer.
  4. Hej Har köpt en Zodiac futura commando 530. Den rekommenderas för 50 hk. Funderar nu på köpa en ny motor med rorkult. Kommer endast att använda båten med ca 4-6 pax och packning för dagsturer, kommer ej dra vattenskidor eller liknande. Bäst priset nu ger två alternativ, Honda BF50 4 takt eller Evinrude 50 e-tec. Får höra av flera säljare som säljer Hondan att den är bättre än alla andra märken när det gäller stabil och pålitlig konstruktion med just rorkult. Evinrudesäljarna anser den vara överlägsen allt annat då den inte behöver konserveras på verkstad utan det gör den automatiskt. Drar lika lite soppa som 4-taktare. Har ett mer robust konstruerat växelhus än sina konkurrenter. Mercury och Yamaha verkade vara otroligt klumpiga i jämförselse och dessutom kostsammare att bygga om med just rorkult. Tohatsu tillhörde inte de billigaste utan var snarare bland de dyrare i detta motorsegment. Någon som har åsikter om dessa motorer (Honda/Evinrude)? Bra eller dåliga erfarenheter av dessa? Fördelar? Nackdelar?
  5. Hejsan! SKall köpa en ny 40 hk motor för att driva en Zodiac GR III. Frågan är vilken 40 hk motor som är bäst? Drar minst soppa? Evinrudes e-tec eller tex Yamaha? Erfarenheter? Synpunkter? Tacksam för svar!
  6. Hejsan! Tänker köpa första båten denna sommar. Funderar på Silver hawk 540 eller Buster XL. Storleken tilltalar liksom antalet pers som ryms och lastförmåga. Dessa alternativ verkar rätt så lika varandra i förmåga att klara stor och gropig sjö. Har även tittat lite efter sk RIB-båtar som oftast presenteras i stora vågor och stor gropig sjö. Fråga: någon som har erfarenheter av skillnad i sjöegenskaper och förmåga att klara hög sjö mellan dessa nämnda aluminiumbåtar och RIB tex Zodiac pro open 550 eller 650? Tacksam för åsikter.
×
×
  • Skapa nytt...