Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

MissB

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om MissB

  • Placering
    Kadett

Profile Information

  • Plats
    Eskilstuna

Mina båtar

  • Båtens namn
    Emma

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för svar!! Tog bort pumpen o körde den med externt batteri. fungerar skitdåligt åt ena hållet! Har fått en ny som ska installeras snart.
  2. Har problem med att autopiloten bara styr styrbord ibland. Nyss köpt båten. Har kollat att olja finns. Någon ide någon?
  3. Är det någon som har en nimbus4000? Vad tycker ni om den? Några fallgropar?
  4. Dessa motorer sitter i en båt som jag är intresserad av. Gått endast i sötvatten. Någon som vet om barnsjukdomar? Annars är ju dessa väldigt driftsäkra.
  5. Är intresserad av en ovanlig båt, Nimbus 4000 sedan. Är det någon som vet något om denna modell? Finns ej att uppbringa någon information så långt jag letat. Har dock hört att denna gjordes i endast 40exemplar. De första i Danmark, de senare i Mariestad.
  6. Det var en mekaniker som bytte så jag har reklamerat detta o han får åtgärda felet. Förresten så tror jag att du har en mastad adec av något slag.
  7. Kan man justera detta eller är det upptagning på varv som gäller? Vibrationerna kommer efter 700/varv och ökar sedan till 15/varv sedan avtar det men det känns tydligt ändå. Har en nimbus 3003-88 med tamd-41A. Vore tacksam för tips!
  8. Hej! Vet inte vad du har för träslag, men förarbetet är A o O. Allt måste renskrapas från rester av lack och sedan slipas med 80-120-240-300minst.Sedan blandar du 50% balsamterpentin och 50% rå linolja. Sedan stryker du vått i vått ca: 25ggr. sedan en gång per dygn tills träet är helt mättat, d.v.säga olja kvar efter ett dygn. Torka sedan av ytan med t-röd och påbörja lackning enligt anvisningar. Ett lager per dygn. oftast så första lagret lack ska vara utspädd ca: 15-20%. Andra lagret ca: 10%, tredje helt utan späd. Är det möbler räcker 7-8 lager lack! Är det på utsidan räkna med 15-18 lager. MissB
  9. OK! Jag kan altså låta bli det felet eftersom det är en onödig funktion. Har förstått att den togs bort pga att den krånglade på äldre modeller?Anders
  10. Ok! Laddningen är ok nu! Dålig kabel till förbrukningsbanken. Motorn går som vanligt o jag hittar inte något som inte funkar!! Volvo penta sa att det är två reläer, det ena är startrelä o det andra är jordrelä, vad nu det är? Iallafall så var det kul att höra att det var glödningen, för motorn startar ju ändå. då ska jag mäta mig fram till glödninigen o se. ska även kolla reläet. Tack för tippset.
  11. Hej alla! Har nyss blivit medlem o skulle villja höra om det finns någon som har haft samma problem som jag. Har en nimbus 3003-88 med en tamd41-A-88. ovanpå motorn ganska nära turbon så sitter en svart box med en automatsäkring o en vanlig säkring samt två reläer. Vad har dessa för funktion, den vanliga säkringen går så fort jag startat.
×
×
  • Skapa nytt...