Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Silverkallan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Silverkallan

  1. Glömde tillägga att krabbfiskespön håv redan ligger högt upp på listan för kidsen, medan soldynor, rose på låda och nya fiskespöet står på den egna listan. I kylboxen ligger stora köttbitar och färdiga såser. En ny whisky pocketbok. Cyklop och faktiskt en dykdräkt...
  2. Jaha, så var det snart dags - en vecka i båten med familjen längs kusten. Har en 28 fots hardtop, och en gummibåt. Vad brukar ni ta med på denna typ av resa, och vad är onödig packning?
  3. Onekligen... Det gäller en Aquador 28 HT, och fn är det alternativ jag tänkt på att lägga den i motorrummet på babords sida med någon form av fäste (?).
  4. Ni som har en liten gummijolle till motorbåten, var förvarar ni utombordaren när gummijollen ej anvämds, och under gång? Har en 2,4 m Quicksilver med en 3,5 hk Mercury, och hade tänkt ha gummijollen hopvikt eller på badbryggan. Men motorn?
  5. Har läst en del länkar om hur gummibåt kan fästas med Snap davits. Jag har en Aquador 28 HT och undrar om någon kan rådge om hur bra/dåligt det funkar att ha en sådan konstruktion på en större motobråt mht vindpåverkan, tillgänglighet till badbryggan och smidig hantering. Tacksam för all input!
  6. Någon som har en bra metod att göra is på sjön? Utgångsläge: ett kylskåp med halvhyfsat frysfack.
  7. Tittar på Kjell & Co mfl butiker efter trådlöst inbrottslarm som sänder larm via GPS. Om någon har färska erfarenheter av bra o prisvärda produkter vore det intressant, skall monteras under däck.
  8. Skönt att höra (det förstnämnda). Och vad behöver man egentligen för knivar om man ska bo ombord några dagar? Funderade på en kockkniv (typ 24 cm) och en liten kniv (8-9 cm) för grönsaker etc.
  9. Silverkallan

    Matknivarna

    Hur förvarar barnfamiljer sina matknivar ombord?
  10. Bra input! Undrar i detta sammanhang om du vet vad betydelsen är normal standard vad gäller antal lager med primer (Gelshield 200) på botten för en båt av detta slag. Föjer det någon standard? Utrustningslista, ja... Önskar man visste vad facit är. Hur skall man annars veta vad som saknas?
  11. Gjort! Inget napp... Däremot, inför besiktning funderar jag på om fuktmätning av skrov på en båt som är ett par år gammal är nödvändigt/lämpligt.
  12. Så sitter man med plånboken framme och ska slå till på en lätt begagnad Aquador. Inför köpet försöker jag bocka av allting som skall ske, och när väl båtplats, försäkring, transport, besiktningsman och objekt finns på plats är det dags att fördjupa sig lite. Om någon ordningsam människa har haft det goda omdömet att göra en checklista inför besiktning och/eller tillträde vid båtköp vore jag mycket tacksam för att bli upplyst! Tänk stor o fin Aquador!
×
×
  • Skapa nytt...