Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Svicken

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Svicken

  • Placering
    Kadett
  1. Framför ratten har man en båge av rostfritt som man kan montera exempel instrument på som gps. Jag har just som du säger enbart den del vilken ratten sitter i. Bågen är monterrad på rattens pedistal samt i durk.
  2. Undrar om någon kan tipsa var man kan köpa en pedistal för att sätt gps framför ratten i en segelbåt???? Har sett enbart utlänska firmor som säljer dessa.
  3. Skall byta mitt fockfall på en Scanmar 33' alltså ta bort vajer och nytt fall. Vad behövs göras båten från början av1980 behöver man byta trissande på masten? Vad mer behövs?
  4. Tack låter mycket bra, men kan man säja hur tjockleken skall vara då varan finns från 1 mm till 19 mm. Om jag sedan fäster klädsel på pvc går det att använda vanligt vägg lim? Mvh Svicken
  5. Svicken

    Rufftak

    Håller förnärvarande på att renovera rufftaket inne i ruffen på min segelbåt, har rivit ner masoniten med klädseln. Skall nu byta klädsel och skivor i taket. Finns någon som gjort detta och kan komma med goda råd hur man gör och vad man använder för matrial till detta. Finns någon länk som visar detta arbete? Vad är värt att tänka på för att få bästa resultat.
  6. Svicken

    Jib

    Tjena! Har nyss köpt en ny segelbåt en Scanmar 33, vid genomgång av segel fann jag en Jib utan förstagshakar då jag har rullprofil. Kan jag använda denna Jib till något. De flesta segel genua 1 o 2 har hakar alltså går de ej att använda eller??? Sy om ??? Mvh Sven-Erik
  7. Tackar för upplysningarna, väljer nu mellan en Beta och en Solé dessa ligger i samma prisklass och verkar ganska lätta att montera. Hoppas jag kan bestämma vilken jag skall välja.....
  8. Svicken

    Beta motor

    Tjena tjatar om mitt byte av motor på min Albin 25;a nu undrar jag vidare i mitt sökande, har fått bra förslag på motorer, men vet jag om en inombordare som heter Beta 30 hk, är det någon som har erfarenhet av denna motor?
  9. Lite fel, men mest att den är gammal, behöver en lite säkrare mot den jag har. Jag är osäker på hur den ser ut inuti! Annars är det enbart kylningen som felar (sötvattenkylning). Tänker göra en långtur nästa år!!
  10. Hej! Tack för ditt förslag, hur var jobbet, var det mycket ombygdnad för att få den att passa, kan man använda den gamla axel, gamla avgassystemet. Du har inga bilder på bytet, Fanns det någon beskrivning. Mvh Sven-Erik
  11. Vill byrta motor i min Albin 25 -71 har en AD21 nu, några förslag finns sidor på webben där någon har gjort ett byte? Annars någon som kan ge förslag!
  12. Skall kolla detta, men finns det något annat sätt som sötvatten kan försvinna ur systemet om det inte är värmeväxlaren som läcker? Sötvttnet rinner alltså ut även då motorn är avstängd, så tappar jag vatten från expamtionskärlet!
  13. Har en sötvattenkylning på min AD 21, men kylvätskan rinner ut, inte i motor och ej heller i båten! Kan värmeväxlaren var trasig så sötvattnet går ut i saltvattnet. Hur ser man detta eller hur kan man på ett enkelt sätt kolla detta? Om så är fallet skall man byta värmeväxlare eller går det att laga?
  14. Svicken

    Varvräknare

    Skall montera en varvräknare i min Albin 25, kan man montrera en ny som styrs av generator och ej via vajer som är på AD 21, har bytt generator för något år sedan!
  15. Svicken

    Mantåg

    Skall sätta ett mantåg på båten, men har inga fästen på pulpit i fören eller aktern hur göra? Kan man borr hål i rostfritt utan att förstöra?
×
×
  • Skapa nytt...