Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Nickname

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Nickname

  • Placering
    Kadett
  1. Tack för synpunkterna! Jag har varit i kontakt med generalagenten för Waeco, Dometic. En mucket kompetent och trevlig tekniker kunde snabbt utreda problematiken. Det visar sig att uttag 1 av de tre ladduttagen är ett renodlat underhållsladdningsuttag (1A konstant). Eftersom jag kopplat förbrukarbanken på det uttaget så förklarar det varför förbrukarbanken inte hunnit laddas upp av 1A-laddströmmen. Startbatteriet är inkopplat på uttag 2 och har således laddats upp helt enligt laddarens laddningsschema. Med andra ord så bör i mitt fall startbatteri och förbrukningsbatteribanken kopplas på uttag 2 resp 3. I sammanhanget kan nämnas att bruksanvisningen bör förtydligas.
  2. Hej! Min båt har ett startbatteri (145 Ah) och 2 st parallellkopplade förbrukarbatterier (2x145 Ah). Startbatteriet och förbrukarbatterierna är kopplade till var sin kanal på en Waeco 252A batteriladdare. Förbrukarbatterierna är alltså kopplade till samma kanal. I år visade det sig att förbrukarbatteribanken hade laddats ur något mera under vintern än startbatteriet. Banken hade 12,2V och startbatteriet 12,8V. Mitt problem är att vid laddningen av batterierna så ser det ut som om att laddaren helt styrs av startbatteriets laddkrets. Startbatteriet kommer upp till 13,6V, vilket är OK. Dock slutar laddaren att ladda förbrukarbatteribanken trots att den inte nått mer än 12,6V. Båda laddningskretsarna har underhållsladdning på ca 1A. Är detta typiskt för flerkretsladdare eller är det fel på laddaren? Tacksam för att ta del av erfarenheter!
  3. Hej! Har ingen erfarenhet av dessa larm. Har själv TrackMe och är mycket nöjd med det larmet. Dock måste det monteras av auktoriserad verkstad. Se vidare på www.trackme.se
  4. Tack Thomas99 och Thomas-1 för värdefulla synpunkter!
  5. Jag har problem med ett magnetfält där min kompass är monterad. Fältet är för starkt för att kunna kompenseras bort. Har nu tittat på kompasser med externa givare. Displayen kan då monteras där nuvarande kompass finns och givaren kan monteras på plats där inget magnetfält stör. Ett alternativ heter Nasa Cruiser Fluxgate. Tacksam för att ta del av erfarenheter och andra alternativa lösningar!
  6. Hej! Vilken praxis gäller i båtsammanhang för årsmodellbeteckning? Kan exempelvis en båttillverkare åsätta årsmodellen 2010 trots att båten är tillverkad under våren 2009? Förut när man använde årsmodeller för bilar så kunde tillverkaren åsätta årsmodell för nästkommande år om bilen var tillverkad under hösten innan.
  7. Tack för alla synpunkter. Ett klarläggande: Jag avser inte stämma säljaren utan med bibehållen god relation diskutera en kompensation för stilleståndstiden. Vid ett sådant tillfälle är det bra att kunna komma med realistiska önskemål och sakliga motiveringar.
  8. Nickname

    Skadestånd

    Enligt konsumentköplagen har en köpare i vissa fall rätt till skadestånd om inköpt vara inte är OK. För ca 1 månad sedan fick jag leverans av en ny båt. Båten visar sig ha ett antal fel som gör att den inte har kunnat användas sedan leverans. Båten är inlämnad till det ställe där den inköptes och håller nu på att åtgärdas. Jag har ingen konflikt med säljande företag. De kommer säkert att åtgärda problemen. Eftersom jag inte har kunnat använda båten under månaden som gott anser jag att jag borde få viss kompensation. Tacksam för synpunkter på hur jag ska beräkna värdet på en sådan kompensation. Båtens inköpsvärde är drygt 2Mkr.
  9. Hjärtligt tack för värdefulla synpunkter!
  10. Ska teckna båtförsäkring och har fått en ganska fördelaktig offert från Pantaenus. År det någon som har erfarenhet av hur de behandlar sina kunder vid skadeärenden? Har även offerter från de övriga stora försäkringsbolagen. De flesta med betydligt högre avgifter.
×
×
  • Skapa nytt...