Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

piraya2

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om piraya2

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag hittade en fabriksny "noname"-motor på Tradera. Betalade en tusenlapp för 54lbs. Är faktiskt lite förvånad över hur länge batteriet ändå räcker.
  2. Har en gammal Jofa Kuling. Tror att styrningen osv är sedan båten var ny (70-tal). Tyvärr saknas centrumbulten till ratten och jag trodde ju att det var nåt man kunde hitta hemma i skrotlådan... Nån som vet vad det kan vara för dim?
  3. Nu är den testad också. Med en lågpriselmotor på 54lbs så håller jag två knop på läge tre. Vrider jag upp till högsta (fem) så når jag ca 2,7 knop… Så inget man drar vattenskidor med men den nästan ljudlösa färden kompenserar gott!
  4. Så, kom ju på att jag glömt uppdatera. Så här ser bygget ut nu. Måste säga att det verkligen var lättbyggt. Den blev 3 gånger 5 meter och byggdes lätt på en helg.
  5. Grejen är att den ska bara funka som en brygga med möjlighet att åka ut med ibland. Inga direkt långa turer. Sedan kom jag på att jag har en sån där hörnsoffa i plastrotting som ska stå på den och då föddes tanken på att man kanske kunde ha motorn under det lilla bordet som hör till. Ska bli riktigt kul att bygga. Tänkte att den skulle bli tre gånger fem meter.
  6. Ok, hade just fått mail från tillverkaren som menar att det ska gå bra. Pontonerna är spetsiga och det kommer inte bli några heltäckande staket runt. Hur svårmanövrerad petar vi? Den ska användas i en sjö med knappt någon trafik alls och där den ska angöras vid vår tomt är det också fritt.
  7. Hej, har köpt pontoner från Pollyflyt och ska bygga mig en brygga/bryggbåt på 5*3 meter. Den ska ligga i en insjö. Är det rimligt att driva en sådan med elmotor och hur kraftig motor bör man i så fall ha? Fundering två: Det logiska är ju att ha motorn längst bak på klassiskt vis men skulle man kunna ha den i mitten om man gör hål med motorbalk och allt? Tänkte att man i så fall skulle kunna gömma motorn bättre genom att t ex ställa möblerna över när den inte används. Synpunkter på det? Hur skulle den bli att köra?
  8. Hej, jag har en Jofa Kuling som jag tänkt måla om. Jag hade tänkt använda Internationals tvåkomponent och jag antar att man måste grunda? När jag var på Hjertmans sa de att det inte går att använda den färgen (Perfection) under vattenlinjen utan menar att den kommer att spricka. Båten används sparsamt och endast i en insjö där vi aldrig haft problem med algbeväxning osv. Synpunkter på det?
  9. Hej, har lite problem... Lyfte över en utombordare från en båt till en annan. Kåpan är omlackad men de hade stripat om med Penta 450. Dessutom står det Electric bak på den. Jag lyfte över reglage och kablar men nu funkar den inte... Den är helt död. Går dock runt när jag jordar startmotorn. Allt var väldigt dåligt gjort och troligen är tändningslåset paj för de har klippt kablar och satt dit en separat knapp. Dessutom satt det en separat knapp som verkar gå till choken. Är det någon som har ett elschema eller som kan förklara hur jag på enklast möjliga vis ska få igång den? Startknapp och utan nyckel vore kanske enklast. Skulle vara grymt tacksam för hjälp! Har bifogat bild hur den ser ut under kåpan.
  10. Ok, men från panelen är det bara två tåtar, då kan den väl rimligen inte vara uppdelad i sektioner?
  11. Stormade rätt duktigt som ni kanske märkte... Har en solpanel från Hjertmans som tog lite stryk. Panelen blåste iväg en bit och anslutningsboxen med div motstånd pajade helt så nu har jag bara två tåtar ut från panelen. Till min fråga: Borde det inte gå bra att koppla dessa tåtar som alltså går direkt från solcellen till regulatorn?
  12. Hittade det här gamla inlägget och måste ju visa hur den ser ut efter en sommars jobb. Stor skillnad men det återstår en del ändå.
  13. Har en gasolvärmare. En Bolin Marin GP 2600 som satt monterad i den lilla husbåt jag köpte. Sitter även en liten pump intill men inget mer. Nån som har mer info om en sån? Bra eller dålig? Effektiv? Vad kan en sådan vara värd?
  14. Jag fick tag på behållarna till två 300-liters vv-beredare. Dessa har jag delat på längden så det blir fyra badkar. Har fyllt dessa med sten och betong samt armeringsjärn. Tanken är att dessa ska läggas med platta sidan mot botten och dessutom har jag gjutit fast grova fyrkantsjärn som kan gräva ner sig i botten. Jag har alltså ett sänke i varje hörn. Tror ni det kan hålla?
×
×
  • Skapa nytt...