Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Oldgoat

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Oldgoat

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej, Jag har två GM 6.5l V8-dieslar i min båt och tänkte renovera eller byta spridarna. Att renovera spridarna skulle gå loss på 10-15 tusen där jag frågat. Jag kollade på nätet och jag får nya Bosch spridare från USA för ungefär samma peng. Ett annat alternativ är att köpa icke-Bosch, t.ex https://www.accuratediesel.com/shop/124.html, vilket skulle kosta mindre än häften. Är det någon som har några erfarenheter eller kloka tankar kring detta att dela vore jag tacksam.
  2. Sorry, förstår att det kan vara lite om oklart. Med gasarmen menar jag den arm som sitter på en axel i motorn och som gasvajer och "avstängningsvajern" är kopplad till. Alltså i motorändan av gasvajern. Eftersom min gamla motor, också en MD1B, "gasar åt andra hållet" misstänker jag att det är något man kan ställa in i motorn och tänkte att jag är säkert inte den enda som lurat på detta, och någon klokare än mig kanske har lösningen.
  3. Hej, Bytte till en annan MD1B i min Marieholm MS20. Jag har upptäckt att på min gamla motor gasar man genom att föra gasarmen bakåt och på den nya är det tvärt om. Finns de någon som vet hur man ändrar detta? Tack på förhand Stefan
  4. Du har rätt, det är kanske ingen bra ide med ett oljefat på släpet :-). Det är dock lite surt att de lägger på så pass mycket som de gör för att pumpen står på kajen, det kan knappast vara så mycket dyrare att hålla iordning kajen.
  5. Ja, men jag ska bunkra en knapp kubik så många dunkar blir det... Man kanske skulle skaffa sig ett tomt oljefat och ställa på släpet istället?
  6. Jag ringde och kollade idag Björkö 14.89 Stansvik 15.25 (13.69 till bil) Jag har inte varit i Stansvik så jag vet inte hur det ser ut, men skumt att de tar olika för båt och bil. Olika pumpar enligt flicka jag talade med, skumt.
  7. Ja, jag känner till sajten men det finns bara en sjömack som har pris inlagt i länet vad jag kan se, så den är inte till stor hjälp just nu...
  8. Hallå alla, Det börjar bli dags att fylla tankarna och då undrar man om det är någon som har koll på var man tankar båten billigast (diesel) i Göteborgs skärgård eller däromkring? Bunkrar man en kubik spelar ju varje prisskillnad roll, så man vill ju gärna hitta ett fint erbjudande. Erfarenheten säger att det kan skilja flera kronor mellan olika sjömackar. Svara gärna med var och när ni tankade sist och vad ni betalade per liter, kan ju vara fler än jag som undrar.
×
×
  • Skapa nytt...