Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

niknylun

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om niknylun

  • Placering
    Kadett
  1. Tack för era inlägg. Vi får fortsätta söka båt nu då och se om vi kan hitta någon vi gillar.
  2. Alltså det är underhållet som vi pratade om. Vilken båttyp är lättare att underhålla, anta att vi skulle ha två båtar som är identiska förutom det att ena är gjord av trä och den andra av glasfiber.
  3. Har funderat en tid på att skaffa en segelbåt och hittade en kamrat som skulle vilja köpa en tillsammans med mig. Då vi började prata båtar strandade vi på olika material till båten. Jag påstår att en båt av glasfiber skulle vara lättare att sköta medan han påstår att en träbåt är precis lika lätt om inte lättare. Vem av oss är bättre informerad?
  4. Tack för era tips. Skall googla runt lite och se vad som finns på marknaden Nikke
  5. Efter sommarens seglingslektioner och segelerfarenheter har jag bestämt mig att köpa en segelbåt. Kravet på denna segelbåt är att den har en fällköl så att jag har möjlighet att slippa in till så många naturhamnar som möjligt och att den har en stor sittbrunn så att jag kan ta med mig många kamrater på dagsutflykter. Efter en del letande på nätet har jag hittat Flyer som enligt en källa går på 20 cm djup när kölen är uppe. Nackdelen som jag kunnat se är att det finns väldigt lite greppyta i sittbrunnen för de dagar det blåser friskare. Har ni något tips på en båt med fällköl och stor sittbrunn? Det kan tilläggas att jag är studerande och inte har överdrivet mycket pengar att göra av med och bor i Vasa där skärgården inte går lika djupt som i underbara höga kusten.
  6. Tack för era råd. Ska testa nästa gång jag far ut.
  7. Även jag är i jakt på en båt med fällköl och blev intresserad av Flyern då den ser ut att ha stor sittbrun. Jag undrar bara om någon har någon erfarenhet av hur många vuxna personer som har rum där. Och så undrar jag vad djubet blir när man drar upp kölen (den har ju fällköl) då jag kollade sailguide.com så står det endast vad den har för djup med kölen nere, dessutom läste jag att den skulle vara svårseglad? Hur väl stämmer det påståendet om man jämför med en albin 57 t.ex.
  8. Jag har bifogat en snabb ritning av hamnen. Det svarta är land Det gula är vass det bruna bryggan Grönt segelbåtarna (skall egentligen vara 6 stycken) De blåa pilarna varifrån vinden kommer och den röda pilen vart jag behöver komma. Som ni ser så är det i princip omöjligt att göra ett slag före jag är förbi den sista båten och då behövs det inte längre. tack för era svar Redigering. De blå pilarna syns en aning dåligt men de kommer från det övre högra hörnet rakt mot bryggan. Kan det vara möjligt i detta fall att skota in storen helt medan jag är i land och dra upp den då för att sedan backa ut? Senast ändrad av niknylun | 23 september 2009 | 11:44 Senast ändrad av niknylun | 23 september 2009 | 11:45
  9. Hej! Jag är en ny seglar vän som för tillfället inte äger en egen segelbåt utan hyr från den lokala segelföreningen. Problemet med detta är att de båtar som jag får hyra ligger i en hamn som vinden ofta blåser rakt mot. Alltså när 6 båtar ligger med aktern mot vinden och den enda vägen ut ur hamnen är att köra dict bidevind, är det över huvudtaget möjligt att kryssa ut med enbart förseglet uppe? Jag har nämligen haft problem med att få upp storseglet tillräckligt snabbt då det fastnar i masten, och under den tiden som jag och mina gastar jobbar med att få upp storseglet har båten glidit mot de andra båtarna och mot land. Båten är av märket J-22 och det finns ingen motor, frågan är alltså om det går att köra direkt med focken för att komma igång smidigt. Tack för er hjälp.
×
×
  • Skapa nytt...