Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

mikhed

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om mikhed

  • Placering
    Kadett
  1. Kanon, förstod väl att det skulle hjälpa att retas lite, tack för hjälpen! Mvh Mikael
  2. Inga kunniga mekaniker här...?
  3. Men vad skall hända då, blir funktionen som den ska? Jag har bara kört motorn på förhöjd tomgång på pall under inkörning, och då funkade det ok, men kommer det att fungera som det ska vid gaspådrag etc?
  4. Har monterat en HEI fördelare på min AQ260A, denna har en vakuumklocka som inte fanns på den gamla fördelaren. Motorn är nyrenoverad och uppstartad för inkörning och det fungerade utan märkbart problem men kommer det att inverka?
  5. Vet ngn var jag kan få tag i 60mm (inte 57 eller 63) bränsletålig slang till påfyllningen? Tydligen inte så vanlig...
  6. Får börja med att, tyvärr, förtydliga att det inte är min båt på bilden. Planerna är dock att det skall bli nåt liknande. Hoppades på att hitta dessa stolpar (färdiga) på närmare håll än Usa. Dels för att slippa krånglet(?) med frakten samt att jag också observerat prisbilden... Tackar för förslagen i alla fall.
  7. Jo förvisso men känns som en sista lösning då jag befarar att det kan bli lite kantigt. Dom är väl gjutna och har lite rundare former än vad en smed fixar?
  8. mikhed

    Vindrutestolpar?

    Nån som vet hur man får tag i stolpar till vindruta typ de på bifogad bild? Sökt till vägs ände på nätet snart...
  9. Härligt med ett svar till slut, började tro jag gjort nåt formfel. Ja toppskiktet (mahognyn) skall limmas i plywooden utan skruv. Nåtningen görs i epoxi och allt draperas i matta o mer epoxi som sen lackas ja. Tjockleken har jag fått i en bok om träbåtsrenovering som verkar hållas högt här på forumet, bör den vara tunnare typ faner? Tycker dock själv att 6 mm skulle passa bra. Tack för omdömet.
  10. Det jag undrar är om det går att betsa mahogny svart eller om det går att använda ett annat träslag?
  11. Hej håller på med båtprojekt och har tänkt mig däcket i 6mm mahogny limmad på plywood och allt inbakat i epoxi. Fick dock syn på en äldre amerikansk båt där skarndäck var helt svarta och fastnade för detta. Till frågan: kan/bör jag använda mahogny eller hur gör jag bäst?
×
×
  • Skapa nytt...