Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

lovis290A

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om lovis290A

  • Placering
    Landkrabba
  1. Kan meddela att det blev 2 st rostfria burkar. Inte gratis, men känns rättt tryggt. Tack för tipsen och varningarna ändå!.
  2. Hur får man upp en såndär ventil där man ansluter vacuumslangen för toatömning, när den fastnat. Inte rostfri, troligen förnicklad mässing. Finns det nåt universalmedel?, mer våld? eller bättre att kapa bort och byta?
  3. Det är liksom 2 stycken, med 3 st 4- tumsanslutningar för slangar på varje. 2 in o en ut. 2 in pga V6ornas grenrörsarrangemang. Känns som dyrt att bygga i rostfritt, har tyvärr inte möjlighet att göra det själv. Nä, jag tänkte mig det som ett snabbt, billigt och enkelt sätt att få täta ljuddämpare/ vattenlås.... De gamla är troligen original i båten dvs från 1985. Höll ju ett tag. Men förzinkat stål är inte för evigt. Ett par lager polyester/ vinylester och glasfiber däremot känns som det kan hålla, så kan det rosta bäst det vill där inne. Kunde jag fixa själv, vilket är en fördel jämfört med rostfritt.
  4. Har 2 st vattenkylda V6:or, med hål i ljuddämparna. Utblåsen under vattenlinjen, så det blev en kort säsong i somras. Tänkte laga dessa nu innan säsongen. Det är förzinkat stål de är gjorda av. Litet pinkande hål i den ena blev ett tumstort hål som det rann ur innan jag undersökt färdigt. Som papper. Fråga: Kan man laga genom att helt enkelt lägga på några lager med glasfiberarmerad polyester? tänker mig att det borde hålla. Så länge kylvattnet är igång blir ju inte avgaserna mer än ca 100 grader. Slutar kylvattnet har jag dyrare problem än rykande ljuddämpare. Skulle det gå?, nån som kan polyester/ glasfiber nog för att tro på en sån enkel lösning? Vad tål glasfiber/ polyester för temperatur? dryga 100 grader? Några tips? På andra forum har jag sett att folk till o med funderar på enkla plaströr till ljuddämpare. Det låter väl billigt. Det blir ändå vatten o avgaser i båten om det misslyckas, ju.
×
×
  • Skapa nytt...