Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

minade

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om minade

  • Placering
    Kadett
  1. Jo, alltså för att svara hedersmedlemmen: Jag driver inte med er. Wingan har jag sålt. Allt ordnade sig fint med den men med alla ungar som vi vill ha med ut på havet kändes den för liten så en Maxi 95 passade bättre. Och sen om man inte har hållt på med båtar hela sitt liv så kan väl små saker oroa, antar att båtar från 70-talet sällan är i perfekt kondition men då är det väl ett sånt här forum man ska vända sig till med sina frågor. Att jag inte har en bild på sprickan kändes som ett mindre problem med mina fina photoshop-fixar =) Tack alla som bidrar!
  2. Jo den går helt genom. Rör ju sig om de ca 5 cm som är mellan fönster och gummilist. Som jag fattar det så är det sedan en skarv som ligger under gummilisten där ovansidan av båten liksom är fäst med nedre delen av skrovet... så det känns ju skönt att det inte sitter ihop hela vägen ner. men på nåt sätt måste jag ju se till att sprickan håller tätt... Har försökt att photoshopa en bild så man kan förstå hur det ser ut lite bättre, har tyvärr inga bilder från verkligheten men kolla här: www.dennert.se/spricka2.jpg
  3. Hej där. Har precis köpt en Maxi 95 som på alla sätt ser helt ok ut förutom... på babord sida precis i mitten av det mittersta fönstret har båten en spricka. Det ser nästan ut som att någon varit oförsiktig när de bytt fönster eller nåt. Har markerat sprickan med rött här(fast på en annan båt och givetvis är inte sprickan så bred på riktigt): http://www.dennert.se/spricka.jpg Den slutar strax efter att gummilisten börjar så den går inte ner genom hela båten =)... vad ska jag göra åt den? Det lär väl sippra in lite vatten där nu, vart tar det vägen? Förlåt alla frågor men jag e nybörjare på det här. Hoppas någon kan hjälpa mig och lugna mig... säg att båten inte måste skrotas! TACK!
  4. Nej jag har absolut ingen aning om det har med regnet att göra... skrev det mest som info om det var ett vanligt problem. Pumparna kan jag tänka mig läcker en aning de verkar inte så färska. Men kan alltså allt vatten som läcker i båten leta sig ner till detta utrymme? Tycker det ser ut som enda vägen in är hålet som jag tycker det borde rinna ut genom!? Och varöfr gör det inte det, betyder det att hela bufferten är full... så när jag drar ur proppen i höst så rinner det ut... hur mkt? 100 liter? Ska försöka se från vilket håll det kommer... kan det förresten vara så att det läcker inte via bultarna till kölen som ju sitter precis där?
  5. Tack för svaret Micke... tror dock inte det är via masten för den sitter liksom skruvad i en metallplatta ovanför detta utrymme. Metallplattan verkar dock solid så vatten som eventuellt skulle komma in via masten borde flyta ut direkt på ruffgolvet? Ser så ut iaf, som att det skulle vara svårt för vattnet att leta sig igenom och ner... tror jag... kanske.. =) som sagt rookie!
  6. Hej på er! Jag är ny på det är med segelbåtar så ursäktar om jag ställer konstiga frågor eller anv fel termer =) Har nyligen köpt en Winga 29 där det mesta verkade vara i gott skick. Efter att vi varit ute och seglat några dagar och det regnat ordentligt så lyfte jag på luckan som finns i ruffen under matbordet (där där bultarna till kölen sitter)... där stod det ca 10 liter vatten som jag fick ösa ur. Det här utrymmet (som börjar vid mastfästet och slutar någon meter innan motorrummet börjar) ser ut att vara avsett att kunna leda bort vatten, det går liksom kanaler mellan skotten i utrymmet där vatten kan rinna och sen avslutas det med ett hål som försvinner ner i båten. Är det någon typ av Dyvika som sitter under som ska tömmas då kanske? Men varför har mitt vatten inte runnit ner där? Är hela skiten full? Blir ju lite orolig... Vad rekommenderar ni? Vore tacksam för allt resonemang och alla förslag ni kan ge en rookie! Tack ska ni ha och ha det gött!
×
×
  • Skapa nytt...