Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Pafa

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Pafa

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Pafa

    cresent 495 ht

    Hej, är i färd med att byta ratt på min cresent 495 HT fr 78. någon som sitter på några bra tips hur man lättast går tillväga . tack på förhand //Patrik
  2. Tack för tipsen , skall kolla både membranet å flottören!! Kan dessa fel komma från dag till dag ?? För övrigt går båten hur bra som hälst när den väl startat
  3. Får inte min blåsa på bränsleslangen till min utombordare att bli hård , har köpt en ny på Erlandssonsbrygga men problemet kvarstår . Kan det vara så att den suger luft nån stans ?? Får inte start på motorn ( Johnsson 55 hk -77) förutom om jag pumpar på slangen samtidigt som jag vrider på nyckeln , nån som har några idéer ???
  4. Nu har jag fått ordning på växelhuset Det var växelföraren som ärjat fast i genoföringen av aluminiun. killen på verkstaden fixade det på 30 min, plockade isär och smörjade. Nu blir det åka av !!!!!!
  5. Satte igår ihop motorn igen efter att kontrollerat längden på växelföraren . Den går Inte att sjustera eller röra den upp eller ner. Motorn starar på första försöket Måste man plocka isär hela växelhuset nu ??? Eller finns det nåt annat man kan göra ????
  6. Har nu kollat och reglaget står i neutral och så även växelhuset.Propellern går alltså att snurra på . Har plockat isär igen , några tips på vad jag kan göra nu ?
  7. Kanon , får kolla det . Tror ,men är inte säker på att den stod i neutralläge när den plockades isär.
  8. Har haft isär min johnson 55 hk från 78.a och bytt impeller. Nu när jag nu plockat ihop den igen får jag inte i växlarna, varken fram eller bak.(reglaget går inte att rubba ens en mm)Har jag gjort något fel ???? när jag satte ihop motorn. någon som har några tips och ide´r ???
  9. Skulle igår göra det sista innan sjösättning , dvs starta upp motorn !! Motorn ville inte starta ,har kolla om gnista fanns och det gjorde det inte . Har köpt nya stift men det verkade inte hjälpa . Nån som har några tips ???? Motorn är från -77 tacksam för hjälp
  10. Pafa

    johnsson 40 hk

    Har en Johnsson 40 hk från 86 , tänkte byta impeller på den då det inte är gjort på några år. har plockat ner drevet å lossat allt så att impellern är åtkomlig . Men den sitter stenhårt, går inte att dra uppåt. Någon som har nån ide`om hur man får loss den från axeln ( skall det inte bara att dra den rätt upp ???)
  11. Bultfäste : alltså där drevet skruvas fast i riggen.
  12. Upptäckte i går att jag har fått en spricka i ett av bultfästena i riggen på min 40 hk johnsson , där drevet skall fästas. Kan man laga detta på nått sätt eller är det bara svets som gäller ???
  13. Har en 55hk Johnsson från början av 80-talet , när jag körde ut i från bryggan härom dagen började det plötsligt att tjuta en signal ifrån teleflexreglaget . Nån som har nån aning om vad detta kan vara . Vad jag kunde se så kom det kylvatten och motorn gick som vanligt. Tacksam för alla förslag // Ovan båtägare
  14. Har en crescent 495 Ht, när jag trampar på durken så känns det svampigt.Har det kommit in fukt eller skall det vara så? tacksam för tips och idéer.
×
×
  • Skapa nytt...