Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Maaah

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Maaah

  • Placering
    Kadett
  1. Hej! Mitt växelhus har fryset sönder nu i vinter. Det är en spricka rätt igenom gängan, och gängan på både mutter och växelhuset är rejält skadad så jag håller på å kollar efter ett nytt nu. Men vilka växelhus passar på motorn?? jag antar att den är tillverkad mellan 69-72. Att det skiljer i utväxling mellan olika modeller vet jag redan, det är själva huset jag är ute efter. Mvh: Magnus
  2. Jag kolllade på ngk,s sida och använde deras guide där och fick fram att jag skall ha buhw på min motor. på motorn står det nå helt annat. dom som står på motorn kanske inte ens tillverkas längre?
  3. Ljudet då man har friläge i och står och man smågasar lite är ju nästan oslgbart. ger man lite gas så man får en föröjd tomgång så märker man inte inte ens att motorn går, förutom ljudet då. Men då kan man kanske klassa motorn som frisk då, förutom att den gärna dör på tomgång eller då man lägger i växel. men som sagt, nya tändstifft får bli det första momentet i felsökningen där då det sitter en salig blandning av olika tändstifft på den.
  4. jodå, visst går den bra.... förutom lite dålig tomgång, vill gärna dö ibland då man lägger i växel och något ojämn gång på låga varv. på högre varv så går den riktigt bra, svarar alltid direkt på gasen, även från låga varv. Så du anser att förbrukningen kan vara normal? jag ska sätta i nya stifft o se om det löser sig då, annars får man väll se över pump och förgasare. Men man blir riktigt förvånad över hur fint en motor från tidigt 70-tal kan gå. Senast ändrad av Maaah | 10 juli 2009 | 11:07
  5. Vad brukar en 80hk motor förbruka per timme vid lekkörning på en 14fots båt? min båt förbrukar närmare 10l per timme, låter det normalt??? Motorn är en gammal mercury.
  6. har jag rätt med att fördelare fanns på 80 hästarn från 1969 - 1972? jag har iaf en fördelare på min och borde då ha buhw? Nån som som sitter med nån spännade fakta om dessa motorer? Föresten tycker jag den är väldigt törstig, går dåligt på tomgången även, nån med erfarenheter vad det kan vara??
  7. Jag ska till o byta tändstifft i min gamla 80hk mercury, men tydligen så bytte dom från buhw till buhw-2 på slutet av 70-talet och jag har inte en aning vad det är för ålder på min motor och har inte motorn i min närrhet så jag kan inte kolla, så frågan är hur en motor som ska ha buhw går på buhw-2. Finns det några andra saker att kännaigen dom olika årsgångarna på??
  8. har nu beställt en propeller, vart en med 21 i pitch enligt butiken rekomendationer då dom tog båt vikt, båtlängd och motorstyrka. men då ja inte har båten i närrheten av mig så är jag glad ifall nån kan berätta för mig vilka verktyg jag behöver för att byta propeller samt ändra vinkel på skäddan, eller vad den nu heter. Tack på förhand: Magnus.
  9. eller blir det mera lagomt med en propeller med 17 i pitch? jag kommer ju att dra lite wakeboard även.. men ska man ha 3 eller 4 blad. och är det nån som vet om det är bra propellrar detdära??
  10. ok, vad tror ni om nån av dessa? Rubex 3 (D-series) Aluminium B: 3st D: 13,2 S: 19 R: Höger 1225kr Rubex 4 (D-series) Aluminium B: 4st D: 12,5 S: 19 R: Höger 1345kr Tack för dom snabba svaren.....lika ödmjuk tillbaka....
  11. Som rubriken lyder: Vilken propeller tror ni är lämplig till en ockelbo t-14 med en gammal mercury 800, tror ni en propulse skulle passa bra?
×
×
  • Skapa nytt...