Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Labom

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Labom

  • Placering
    Kadett
  1. Hej! Är det någon som vet vad priset borde vara på en väddö 540cc med 70hk suzuki årsmodell 2009?? finns ju inte så mycket information om detta. Tack på förhand!
  2. Labom

    Bränslepump

    hej. jag har fått problem med min motor, det är en yanmar yse 12g. jag misstänker att det är bränslepumpen som är kass. idag sitter det en bränslepump av märket Hügo. jag hittar ingen av den modellen så jag undrar om någon vet vad man ska ha för en bränslepump till en sån motor jag har och var man kan köpa den. tack på förhand
  3. Hej! detta är nog en dum fråga som de andra inlägg jag skrivit:) men nu är det såhär att jag vet inte hur jag ska stänga av min motor. jag har en yanmar yse 12g. jag har läst i instruktionsboken att man inte ska använda dekompressionsspaken då de kan ställa till med problem nästa gång man ska starta motorn. men ska jag då ta ner gasreglaget i lägsta gas så att motorn dör?? tycker att de låter konstigt. är det någon som vet hur man ska göra eller någon som har en likadan motor och hur gör ni då?? tack på förhand
  4. glömde skriva att lampan slocknar inte när jag varvar upp motorn
  5. när jag kortslöt lampan tog jag en kabel på båda stiften på lampan så att strömmen gick förbi lampan om man säger. ja de kan vara fel lampa kanske, köpte nån skit på mekonomen, ska kolla upp detta idag tack för svaren
  6. Hej! har precis bytt generator till en biltema generator på 65A. men när jag startade motorn så slocknar inte laddlampan, och då laddar ju inte generatorn. jag kortslöt lampan och generatorn började ladda. vad kan felet vara?? fel sorts lampa?? lampan är ny, men jag kan ju ha köpt fel. eller vet någon nåt annat de kan vara. kablage och allt sånt är bytt och batteriera är helt nya. det är kopplat så att D från generatorn går till lampan sedan via tändningen.
  7. Hej igen, tack för svaren! mitt problem var ju som sagt att lampan till laddningen inte slocknar, så jag kortslöt lampan i en halv sekund.. och då började generatorn att ladda och lampan slocknade, jag kanske använder mig av fel lampor eller nåt annat litet fel.. någon som varit med om nåt liknande??
  8. nu har jag kopplat in allt jag köpt, generator skiljerelä och i stort sett bytt alla kablar som har med motor och laddning att göra... va inga större problem att få dit generatorn från biltema heller...men nu mitt problem:( laddlampan slocknar inte och då laddar ju inte generatorn.. någon som vet vad jag gjort för fel? B till på batteriet och jordat har jag gjort i godset, D via tändningen.. sedan finns det en liten vit kabel som sticker ut i generatorn men de tror jag är varvräknare, har läst lite inlägg om de.. men de finns även ett stift där de bara står , ska den kopplas in??? eller vet ni vad de annars kan vara för fel jag gjort.
  9. Hej igen.. Tack så jättemycket för tipsen jag fått av dig..uppskattar de verkligen. har vart på biltema idag och köpt en generator på 65A, så ska jag bara köpa ett skiljerelä så är de bara att börja koppla:) hoppas allt går bra
  10. Tack för svaret. ja de är en gammal båt med en gammal motor, den är en diesel Yanmar YSE 12G. vet du om det är regulator inbyggt på generatorerna från biltema? de bästa och lättaste verkar ju vara att köpa en ny generator (tror att den jag har e trasig) och kanske en regulator till den då..och köpa ett skiljerelä så att de laddar de batteri med minst ström på, så slipper man ju problem om man glömmer vrida på ett batteri.. vet du om detta finns på biltema?? relä och sånt? kablar och kabelskor löser jag själv de är inget problem. ett batteri ska vara för motor, och de andra för landtärnor, belysning i ruff och till en stereo. de är bara de som jag behöver ström till.
  11. Labom

    El system

    Hej! Jag har några frågor som jag funderar på... köpte en båt för ett par år sedan och laddningen har aldrig fungerat... så nu ska jag ta tag i detta. jag har läst en den inlägg men de var lite svårt att hitta svar på de frågor jag har. Jag vill göra om de mesta för de är så mycket onödiga elgrejer som jag inte har använding av. jag vill ha de enkelt och funktionellt. Jag har 2 st batterier. jag undrar vad allt är till och om man behöver allt, behöver man en betteriseparator eller är de bättre utan.. behöver man regulator till generatorn och behöver man ett skiljerelä, jag fattar inte riktigt vad allt detta är eller vad de är till för. om jag behöver en ny generator tror ni de fungerar med en biltema generator?? och vad behöver jag för tillbehör till den? är väldigt tacksam för svar.
×
×
  • Skapa nytt...