Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Oljehandlarn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Oljehandlarn

  • Placering
    Landkrabba
  1. MK1 diesel blir högst 50 öre till 1 krona per liter dyrare, om man köper den blandad med 20 volyms% Bio-syntetiskr drivmedel p.g.a. att bio-syntetdrivmedel är skattefria. Syntet-drivmedel med naturgas och restgaser / fackelgaser som råvara (där den alternativa användningen är att gaserna facklas bort... Då är prod. av syntetdrivmedel ur gaserna vettigare) är p.g.a. nuvarande regering, eller rättare sagt p.g.a. Anders Borgs idéer om beskattning av drivmedel, ca 3 kronor per liter dyrare än MK1 dieselolja. Men poängen om man bryr sig det minsta om djuren och växterna i skyddad, artrik skärgårdsmiljö, är att avgaserna inte luktar illa. Mat, etc. som kommer i närheten av en extra dunk med drivmedel blir inte förstörd då drivmedlet är luktfritt. Syntet-drivmedel (GTL-drivmedel som t.ex. EcoPar) är helt icke-giftiga, så spill i vatten kring båten dödar inga ömtåliga växter och djur. Man riskerar inte att döda fiskars och grodors rom och yngel, m.m. Med vänlig hälsning, Oljehandlarn
  2. Hej alla, Läste i Båtliv om att det finns många båtägare som får problem med monster i tanken då de tankar i svensk MK1 dieselolja som innehåller 5 volyms% RME (raps-metyl-ester) eller ännu mer RME. En del miljövänner har väl provat att blanda i mer RME i dieseloljan. Det finns en intressant lösning på problemet; Att kontakta EcoPar AB och köpa syntetiska och bio-syntetiska drivmedel att tanka i båten. Enligt uppgift så ruttnar de inte, dvs de äts inte av bakterier och de luftoxiderar inte heller. De tål långtidslagring över höst, vinter och vår. Det kunde väl vara en bra lösning på problemet? Vad tror ni? Vet någon om det är någon sjömack som har EcoPar-diesel i pumpen?
  3. Det går att köpa 25 liters dunk med syntetdisel på västkusten också, säger båtentusiaster på Västkusten som Daniel på NCC. Han har köpt det från EcoPar AB i Angered. Det fungerar fint, inga problem! Synd att ingen båtmack säljer det ännu! När börjar någon båtmack att sälja det?
  4. Hej alla som har motorbåt och motorseglare, om ni har en dieselmotor så är det livsfarligt att tanka nuförtiden! Man kan få dieselolja med rsps-metyl-ester (RME) i. Sådan dieselolja kan INTE stå i långa perioder över vintern. RME är en färskvara och den stelnar och förstörs. Då kan även insprutarna och pumpen bli förstörd... En lösning är att köpa garanterat RME-fri, kemiskt stabil dieselolja i 25 liters dunk och tanka och köra som det sista man gör på hösten. Extra ren och stabil dieselolja är syntetiska drivmedel, t.ex. från Sven Johanssons Olje AB i Uppsala. Man kan tanka den där på deras mack. Den har ingen lukt, ingen färg och är tydligen extremt kemiskt stabil och mycket vattenavstötande. Den klarar kyla bra också! Båtmackarna ska sälja dieselolja utan RME, men.... de slarvar tydligen regelbundet. Den där dj-a RME:n är lite grann polär och tar upp fukt, och i värts fall lite slat också... Mycket skadligt för motorn, men det är väl mest ett problem på västkusten. Inte nog med det; RME dieselolja är tydligen ätlig för vissa bakterier, så man kan få avlagringar i tanken som hamnar i filtret och sätter igen det när man är ute och kör... Det kan bli riktigt farligt om man har otur och är långt ute och verkligen behöver motorn.
×
×
  • Skapa nytt...