Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Vkusten

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    100
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Vkusten

  • Placering
    Örlogskapten
  1. Problemet var att den sög in vatten på två cylindrar. Därav den ojämna gången. Till detta så kom ett okänt elproblem. Motorn är nu såld och på båten sitter numera en ny Suzuki DF60 som jag håller på att köra in. Hoppas att den håller problemen borta ett par säsonger...,
  2. Jodå, startmotorn går upp och kugga i, Jag får hoppas på att meken löser det hela. Återkommer med vad felet var. Tack för all hjälp...
  3. Hade några Mek-killar nere vid båten idag. Givetvis så startade den som en pärla varje gång de försökte. men jag måste ju få problemet fixat. Kan det vara bågot annat än glapp i kabeln som vi pratat om??? Vill inte bli blåst. Måste ju vara någon glappkontakt eftersom att den helt plötsligt inte vill starta utan att man påverkat den på något sätt.
  4. Jag vet inget om startspärr, men att dödmansgrepp är urkopplat vet jag. Men du menar att det inte går att koppla av den vita sladden från CDI-BOXEN och testa.??
  5. Precis, samma motor. Den startar ibland. Och ibland inte. Utan att det gjorts någon förändring mellan tillfällena. Startmotorn går alltid igång. När den inte vill starta då tänder den inte alls. Doxk kommer det soppa fram till stiften.
  6. ok, tack för svaret. Hittar inte den på ishopmarine.com, men dom kanske inte har alla modeller..?
  7. Lång rigg L400646 någon annan modellbetäckning har jag inte
  8. Jag har bara L4006xx. Tror att det fattas lite tecken, men jag skall kolla upp det. Det roliga var att de reagerade på verkstaden när jag sa att jag hade fyra cylindrar.
  9. Köpte en Yamaha 40hk /1999 (enligt säljaren) Jag vill försöka fastställa vilken typ av motor det är, via sidan ishopmarine.com. Men alla Yamahas 40hk har bara tre cylindrar. Min har fyra..! Vad är det som gäller? Min motor skulle tydligen vara uppgraderad till 50hk. Man kunde tydligen göra det innan 2002, men det har väl knappast något med antalet cylindrar att göra.
  10. jag har ingen multimeter, men jag får väl försöka att hitta CDI-boxen och sedan koppla ur.
  11. när jag slår på tändningen så går startmotorn men den visar inte tillstymmelse till att tända. Kan det då vara dödmansgrepp? Eller hade inte heller startmotorn gått runt då?
  12. Jag har bara ägt båten nu sedan i våras. Men den har gått bra fram tills detta problemet. Körde ut till en strand och sedan kom vi inte hem igen. Gick inte att starta den. Efer ett tag funkade det om man gav mycket handgas samtidigt. Men om du skippar handgasen för att lägga i en växel så dör den.
  13. Nu har jag bytt till nya tändstift. Problemet kvarstår. Måste ge den lite handgas i samband med start. Sedan när den är igång och växeln skall läggas i så dör den. Vad kan det bero på???
  14. ok, soppan är ny. jag har varit ute flera timmar i år och tankat nytt ett par gånger. Med 95:oktan. Kan man höja tomgången?
×
×
  • Skapa nytt...