Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

SamF

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om SamF

  • Placering
    Kadett
  1. Jag skall köpa mig en cruisingkatamaran i 200.000kr klassen men vet inte var jag skall börja söka. Har sett några sidor (apolloduck, BoatshedNorthWales) men det måste väl finnas flera utländska sidor med annonser med just katamaraner? /Sam
  2. Tackar och bockar. Men den verkar lite inriktad till just krissituationer och nær man verkligen måste æta før att øverleva. Nu tænkte jag mig något i stilen med en kokbok med helt naturliga ingridienser. Typ som man kan plocka sjælv. t.ex næsselsoppa och barkbrød. Någon som har støtt på någon sådan bok?
  3. Ok, verkar vara en populär bok. Men var sjutton får jag tag på den? Är i utlandet och finner den inte på någon nätsida.
  4. SamF

    Överlevnadshandbok

    Hej! Söker efter en bok som tar upp skadinaviens flora och fauna ur matsynspunkt. Vad man kan äta och vad man ska undvika. Tänkte fara ut i sommar och försöka leva på så lite 'affärmat' som möjligt. Det finns säkert någon som har något boktips?
  5. Hej på er! Införskaffade nyss en trevlig Karlskronavigg som saknar all sorts navigation som man kan tänka sig. Och eftersom jag inte har den blekaste aning om hur man seglar eller navigerar, så vore det smidigt med en gps som visar var jag är och vart jag kan styra utan att skada varken mig eller båten. Därför är det ganska aktuellt att lösa det innan båten ska i vattnet. Jag har köpt en sån där gps-puck till min Mac men var får jag tag på några elektroniska sjökort över östersjön?har sett runt lite och hittade GPSNavX men de verkar inte ha kartor för oss på 'rätt' sida av atlanten? Sen kommer det då till strömförsörjningen, hur fasen ska man ladda batterierna? På båten sitter en gammal 6hästars utombordare och som knappast duger till att ladda någonting med. Och med lite högtalare och elektronisk utrustning så kan det kanske bli en relativt hög strömförbrukning. Kan ett vindkraftverk vara lösningen? Solceller? Synd att solceller kostar skjortan bara. /Amatören
×
×
  • Skapa nytt...