Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Tur5011

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Tur5011

  • Placering
    Landkrabba
  1. Hej! Jag är en Rånäsjulle 22 sedan 2 år. Det är min första båt. Jag håller med tidigare inlägg om att det är en robust och stabil båt. Jag tycker det verkar vara ett kvalitetsbygge rakt i genom. Jag tycker den är mycket sjävärdig, den seglar dessutom ganska bra. Sittbrunnen är, precis som du konstaterar, mycket rymlig. Vi har varit ute 8 pers i bland och får gott om plats att äta runt bordet. Mycket träarbete blir det ju - det är många hörn, vinklar, vråer och smådetaljer. Ta en extra noggrann titt på trät så att inget det är dött eller ruttet. Det är svårt att ersätta mahogny nu för tiden. Det enda problem jag har haft är att den är otät mot regnvatten - trät rör ju på sig en del. Men det har gått bra att täta. Däcket var inte heller så fint. Jag har skurat lätt med borste ocholjat med tungolja. Det gav ett hyfsat resuktat, men som nytt blir det ju inte.
  2. Om du tar den på flak är det ju inte bredden utan höjden som är det stora hindret.
  3. Hjärtligt tack för era svar! Jag har konstaterat att det är stötstängerna och justerskruvarna som är slitna. Hela vipparmsbryggan hade beckat igen. Jag har fiskat ganska mycket och kört väldigt många timmar på tomgången. Jag vill passa på att att ge alla er som sysslar med trolling ett råd: kör motorn riktigt varm innan du börjar fiska och kör motorn på fullgas emellanåt. Men nu en ny fråga: jag har skaffat en ny ventilbrygga och nya stötstänger. Tycker ni att man ska byta ventillyftarna samtidigt?
  4. Tur5011

    Ventilspel

    Hej! Har en vp 2003. Nyligen justerade jag ventilerna. På en ventil var jag tvungen att skriva ner justerskruven så mycket att låsmutterns gängor inte kommer till att att gripa ordentligt. Vad tror ni är felet. Är det skålen på tryckstången som är sliten eller ventilfjäderbrickan eller justerskruven eller något annat? Någon som haft liknande problem?
×
×
  • Skapa nytt...