Jump to content
Friday 08 December 2023

motorknasen

Medlemmar
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About motorknasen

 • Rank
  Kapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Utgår från att det är oljan i drevet du menar. De sitter en skruv/plugg nertill höjd med propellern fast i andra änden.. och en till cirka 2 decimeter högre upp. lossar du på undre så börjar oljan rinna ut, rinner snabbare när du lossat övre då luften kommer ut. När du fyller på gör man det omvänt finns pumpar man sätter på flaskan, alternativt flaskor som man klämmer. Fyller i undre hålet tills dess det sipprar ut ur det översta .
 2. Tackar, få se om det kommer fler kommentarer
 3. Max varv ligger på 5700-5800 där piper den iallafall. Som jag kör och tänker. Skulle vilja nå maxvarv när jag är själv i båten och något under när jag har med familjen, lägre varv på marschfart och högre toppfart, tycker det borde gå då, den varvar som den gör och att slip är så hög, men jag vet inte ska man gå på 23 eller 21 alu ska man ner diameter och upp i stigning då? Rostfritt eller alu
 4. Våren är här,båten ska snart i;) Ev med en ny propeller, jag har en ryds 570 dc med Mercury 115 hk optimax fast efter lite problem har båten numera ett växelhus från en 90 hk och annan utväxling.2:33 Orginal var 19" black Max ,båten varvar 5750 gör 33 knop, köpte då en 13.1/4 x 21 alu varvar 5750 gör 34 knop. Allt med familjen i två vuxna två barn. Vad ska jag ha? Vill inte att det ska pipa hela tiden... Motorn sitter ett hål upp. Fattar det som att slip är 20% OBS piper inte alltid med familjen efter bytet till 21" men det händer. Stål eller alu? Vilket märke? Nån som har några idéer?
 5. Hej Motorn från 1990 har skurit då man inte blandat i olja i bensinen. Om man gissar vad är minst paj... Och vad är värst som hänt?
 6. Hej har en 90 hk optimax med smartcraft varvräknare. När jag kör båten långsamt under 2000 varv visar mätaren runt 60 grader. När jag sedan kör 3500-5500varv ligger den runt 30-35 grader? Jag har aldrig haft en båt med temp... Men undrar om det är normalt? Tycker det är lågt, men vet inte var den mäter eller nåt om detta. Hjälp tack
 7. Fick du upp motorn? Tiltat upp motorn?
 8. Får för försäkringsbolaget, men dock inte skador som uppkommer för att det är för stor motor. M.a.o kör jag på nåt eller den blir stulen, försäkring täcker, Akterspegeln går sönder tappar motorn... Täcker inte... Frågan är håller det? nån hade haft 140 på om det var en Johnsson som var rätt vanliga på dessa så vägde de motorerna 170kg
 9. Hej har en ryds 570dc utan motor. Kan man sätta på en optimax135hk V6 utan problem? Båten är godkänd för 90hk Håller inte akterspegeln för en 200kg motor?
 10. Hej Motorn går bara på tre cylindrar, jag har flyttat tändstift, och tändspole men lyckades inte flytta felet. Det upptäcktes idag. Tändstiften är dåliga. Och tändstiftet är blöt och svart i cylindern som inte går.Hur och vad ska man göra för att gå vidare? Jag tänkte köpa nya tändstift. Och göra ett komprov imorgon. (Nåt att tänka på när man gör komprov?) om komp är bra och det inte hjälper med att byta tändstift. Hur fortsätter man att felsöka några idéer? Vad är näst? Tror inte det är förgasarrelaterat då tändstiftet är blöt och den verkar inte tänd/misstända heller. Ska kolla gnista imorgon också. Tacksam för lite tips.
 11. Är detta nåt att ha? Tittar på en uttern 5500dc med 90 hk från 1998 vs en uttern 5500 dc med Yamaha 100k från 2006. Båten från 1998 Det skiljer en del i pris mellan båtarna, vilket gör att jag lutar åt mercury enklare konstruktion och jag kan serva den själv. Vad tycker ni? Några kända fel på resp motor?
 12. Hej ska eventuellt köpa båt med Mercury 90 från 1997 enligt ägaren. Mina frågor hur kollar jag att motorn är från 1997? Samt är motorn isig bra? Nåt att tänka på.? Har den några kända svagheter? T.e.x Evinrude har sina vropumpar, hur är det med Mercury? Nyare Mercury hade problem med vevhusventilation? Samma på en 1997?( Förmodligen.åtgärdat på en så gamla motor) men gärna erfarenheter av motorn. Tack
×
×
 • Create New...