Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Kappis

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    32
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kappis

  • Placering
    Fänrik
  1. Plockat ur min dieseltank i aluminium. Den läcker någonstans. Tömde den på den sista dieseln ca på 4 Liter. Troligen någon skarv. Undrar vad jag kan använda för vätska (vatten?) eller något annat sätt för att lätt och enkelt hitta läckan? Tips på någon kan åtgärda detta i Västsverige?
  2. Nu är vi sju Accenter bara tre kvar till egen klass!
  3. Nu är vi fem Accenter på Tjörn Runt. Några nya båtar har dykt - kul! Ännu saknas några från tidigare år. Gissar att det behövs någon ny som skulle tycka det var roligt att prova på Tjörn Runt detta jubileums året för att vi ska nå tio Accenter!!!
  4. Satsa på Standard du är bara 30 - snart är du gubbe och då kommer gubbfläsket Det kommer plötsligt och går fort. Tio kilo på ett halvår inget konstigt runt 40 år... De där tio åren mellan 30 och 40 tror man är en evighet, men känns lika långt som ett år innan man fyllt 30... Oavsett om du har koll på kilona satsa på Standard och du kommer inte ångra dig. Det är hur kul som helst och leta gärna upp segeklubben och dyk upp tävlingarna. Vid 35 så är det dags för Master. EM seglas i Borstahusen kommande vecka. http://www.teamboss.se/EUROPEANLASERMASTERCHAMPIONSHIP2013/tabid/450/Default.aspx Lycka till!
  5. Kappis

    Tjörn Runt 2013

    Hur många Accentbåtar blir det på Tjörn Runt? Vore kul att nå tio, vilket inte ser ut som någon omöjlighet. Tre redan anmälda, så har det dykt upp en ny Accent som ska segla Bohusracet, lägg därtill de som brukar vara med så ska det bara till ett par ytterligre Accenter för att nå egen klass. http://www8.idrottonline.se/StenungsundsSS-Segling/TjornRunt/AnmalanochInbjudan/ http://www.sandaker.no/seilnetttonull/Deltagerliste.aspx?seilasid=249&langid=3
  6. Nu är vi redan tre Accenter till Tjörn Runt. Det finns goda förutsättningar för tio och egen klass i år!
  7. Jag har redan pratat med tio gamla och nya Tjörn Runt seglare som vill återvända jubileumsåret. Jag är helt övertygad om att det blir betydligt fler i år. Båtsäsongen var riktigt dålig i fjol och ett bra sett att förlänga båtsäsongen är att vara med Tjörn Runt. Bokat och klart!
  8. Kappis

    Tjörn Runt 2013

    Det blir nog många som återvänder till Tjörn Runt i år när man firar Inbjudan 50 år!!! http://www8.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_458615/cf_57129/InbTR2013_final.PDF
  9. Tjörn Runt blir något extra kommande säsong. De jubilerar och slår på stort!
  10. Har fått förslag på packning på tub för att lösa problemet med oljeläckage i backslaget. Någon annan med erfarenhet av det eller som har några idéer?
  11. Tack för tipset. Jag det är ju lite jobb att lyfta järngenuan.
  12. Har inte själv seglat Bohusracet, men det är klart du ska segla om du känner dig sugen! Nu vet jag inte var du har båten, men det finns ju flera klubbar som kör kvällstävlingar på 5-7 distans under våren och så finns det ju några tävlingar som är 15-25 distans. Hinsholmen - www.sloren.se Björlanda - www.bkss.se Nordön - www.kmsnordon.se Stenungsund - www.stss.se Skärhamn - www.tjss.nu Öckerö - www.xss.nu Tävlingar under våren: Oset Race, Björlanda - www.bkss.se Framnäsvalsen, Björkö - www.ssfram.com Pater Noster Race - Skärhamn/Klädesholmen/Stenungsund - www.stss.se Trubaduren Runt -Långedrag - www.ldss.se Kostervalsen - Strömstad Lysekil Race www.lssg.se (de har bytt datum de senaste åren)
  13. Bytte startmotor för 2 årsedan efter att den brändes. Nu läcker det olja vid backslaget - får fylla på ständigt. Någon som har förslag på vad det kan vara?
  14. Jag är inte på väg att sälja min Accent och har ingen avsikt att göra det heller på länge länge.
×
×
  • Skapa nytt...