Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Ellertz

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Ellertz

  1. Med motorluckan öppen så lät det från bakkant, så jag lyfte av motorluckan, rev ner halva inredningen inredning och demonterade den klaffen som lät. Nu med motorn helt öppen och lättåtkomlig så lät det helt plötsligt från framsidan. Typ där servopump och generator sitter.
  2. Den ryker för att båten är nytvättad så motorn har blivit lite blöt... Det är bara vanlig vattenånga som blir när vattnet kokar bort. Den går som den ska i övrigt förutom missljudet.
  3. Startade båten för första gången för denna säsong idag och hör ett väldigt otrevlig missljud. Nån som vågar sig på en gissning vad som kan vara galet? på tomgång hörs det var 4-5 sekund och vid högre varvtal nästan hela tiden IMG_5678.mov
  4. Hej alla! Igår hände det som inte får hända, jag var dum nog och lät frugan köra och direkt ut från hamnen så backar hon snett, det smäller till och motorn stannar. Jag tiltat upp drevet fullt, ser att det är sjögräs fulla drevet och min nya fina stålpropeller är lite ful i kanten. Efter detta så är det några mindre vibrationer i farter över 7-8 knop och jag tycket motorn låter lite annorlunda. Våra vänner som var med kände ingen skillnad, men jag som haft båten flera år och känner den som min egen ficka känner att det vibrerar mer än innan, och jag tycker det brölar något mer. Förhoppningsvis så är det propellern som fått sig en smäll och blivit skev, för de märken som syntes på den kan omöjligt orsaka vibrationer. Om det inte blir bättre med en prop, vad bör man göra då? Ringa försäkringsbolaget och försöka få sig ett nytt drev? Drevet är ett vanligt alpha 1 gen 2. Tacksam för tips om vart man bör börja.
  5. Har helt glömt att uppdatera här. Jag misstänkte att felet antingen var tändboxen, eller fördelaren. Så jag gjorde som så att jag beställde en Fördelare från MSD med inbyggd tändbox, och efter det så är båten som ny! Artikelnummer 83606 MSD, finns på Hansen Racing och är hyfsat lätt att montera. I princip blir det att man byter hela tändsystemet (spolen kan man behålla) så det blir mycket kablar som ska bort. Mvh Emil
  6. Okej... Nu blir jag lite osäker om jag verkligen har Thunderbolt IV och inte V. Hur ser man skillnad på dessa? Finns det någon enkelt sätt? Dekalen som ska sitta på kåpan för flamskyddet är borta.
  7. Tjena, Hade tänkt ställa tändning på min mercruiser 5,7 Thunderbolt IV ikväll, men jag hittar inte igen kabeln som man ska jorda för att kunna ställa tändningen. Den enda lila/vita kabel jag hittade var den som går till mikrobrytaren vid växelföraren. Annars var det en svart kabel och en blå/grön som fanns "över" Någon som kan tänkas ha en idé vart den kabeln kan vara? Jag gjorde en grovinställbing på fri hand tills motorn gick mjukt och fint, men de skulle vara skönt att göra en exakt inställning också. Trevlig midsommar!
  8. Lyfter denna tråd lite... Har bifogat en film exakt hur det ser ut när den tappar varv. Det känns mer som ett varvstopp på något sätt. Vet någon hur varvstoppen på dessa motorer fungerar?
  9. Hej, jag har en mercruiser 5,7 från 2000 med förgasare som småjäklas lite. Grejen är att den aldrig varvar mer än 3900rpm, fast den ska ligga på 4400-4800 max. När den varvar upp till 3900rpm så början den misstända och varvmätaren hoppar ner till 3300 ungefär... Förutom detta går motorn hyggligt. Vad är bäst att börja felsöka? Min gissning är att det är något tändningsrelaterat.
  10. Ingen fler som kan ha någon idé? Har provat att byta till en stålpropeller istället men samma sak även då. Även på tomgång så vill inte motorn över 3900 rpm. När motorn närmar sig 3900 rpm så tappar den ner till 3400rpm när det känns som att propellern slirar. Hade propellern slirat så skulle väl motorn varva mer? Nu tappar den ju varv...
  11. Någon som vet vad överdraget till kapellet heter som man har när kapellet är ihoprullat över kapellröret? Just nu har jag kapellet ihoprullat och fastsatt med tre spännband.
  12. Japp, sitter ett alphadrev som är original. Känns så knepigt att den går stabilt och fint i 27 knop, men så fort den börjar närma sig 28 / 3900 rpm så börjar den hoppa fram. Funderar på att montera dit originalpropellern för att utesluta att det har att göra med den.
  13. Har precis slängt min nyinköpta maxum 2300SC i sjön och tagit premiärturen igår när något mystiskt inträffar. Båten går jämt och fint upp till 28knop och 3900 rpm när den plötsligt början "slirar"... Exakt samma symptom som när man trimmar drevet för högt. Har provat trimmat drevet både upp och ner utan att få den över 28 knop, trots att det finns en hel del gas till att ge. Standard satt det en 3-bladig 15x17 propeller som jag precis bytt till en Solas 4-bladig 14.5x17 men det ska väl inte spela någon roll? Kan det vara propellern som slirar i huben som sitter mot propelleraxeln?
  14. Hej! Jag går i lite båtköpartankar nu i denna finanskris. Mest för att amerikanska bankerna säljer ut båtar till riktigt bra priser. Men nu är det så att jag aldrig haft en DC förut såja vet inte riktigt vad man ska tänka på. Ja har kollat lite grann på Chaparral 196 BR förut, men nu är ja mer inne på en Sea Ray 215 express cruiser, för då får man ett litet krypin. Så nu undrar ja bara vad ni lite mer erfarna tycker! För och nackdelar med båtarna osv...
×
×
  • Skapa nytt...