Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

emcom

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om emcom

  • Placering
    Kadett
  1. Tack för berömmet. Förhoppningsvis kan studien göra lite nytta. Efter storbranden i Gbg i förrgår där stora ekonomiska belopp gick upp i rök kanske fler får upp ögonen för detta.
  2. Om det är någon som är intresserad (det har ju trots allt skett ett flertal bränder den senaste tiden) så finns vårt arbete uppe på http://130.235.7.155/publikationsdb/docs/5295.pdf.
  3. Det är lite av det som är problemet. Det finns idag inga tydliga regler för detta, det är något av det som vi hoppas kunna komma fram till. När det gäller camping så finns det rekomendationer från Räddningsverket som säger att det ska vara 4 meter mellan campingenheter. Hur dessa efterlevs är ju en annan sak.
  4. Sant, det syns visst inga bilder där längre. Kolla in www.boatracks.com för bra bilder. Det finns som du säger regler för campingenheter och dessa tas upp i vårt arbete. Vi har dock ganska många synpunkter på hur dessa regler tagits fram... En full bensintank behöver inte vara en så dålig idé som det först låter som. Det är först när bensin/luft blandas som en brännbar gas kan uppstå. Fyller man tanken så finns det ingen luft kvar att blanda med = ingen brännbar gas. Det hjälper ju dock inte om båten antänds av något annat Senast ändrad av emcom | 17 oktober 2008 | 19:03
  5. Hej allihop! Vi är två stycken studenter på brandingejörsprogrammet, Lunds Tekniska Högskola. Som examensarbete gör vi, på uppdrag av Räddningsverket, en analys av brandsäkerhet i samband med uppställning av fritidsbåtar och skulle nu behöva lite input från er. Hur viktig är brandsäkerheten för dig när du väljer förvaringsplats? Skulle du tex. kunna tänka dig att betala lite extra för att få en sprinklad inomhushall eller större avstånd mellan båtarna på uppställningsplanen? Kontrollerar du hur brandsäkerheten ser ut runt uppställningsplatsen? Vilka åtgärder vidtar du själv när du ställer upp båten? Tömmer bränsletanken? Fyller bränsletanken? Koppla ur strömmen? Värmare? Gasol? Annat? I medelhavsområdet och USA har det blivit alltmer vanligt med vinterförvaring på höjden, dvs man staplar båtarna i en typ av hyllsystem. Detta har även börjat komma till Sverige (tex. www.pampas.se), skulle du kunna tänka dig att förvara din båt i ett sådant system? Känner du till fler anläggningar av den här typen? Vi vore oerhört tacksamma för all form av feedback, både på frågorna ovan men även rent allmäna frågor/synpunkter, antingen här i tråden eller via mail (bi05al3@student.lth.se). Tack på förhand, Anders Lundblad och Henrik Holmgren
×
×
  • Skapa nytt...