Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Veiron

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Veiron

  • Placering
    Kadett
  1. Tack, de hade bara på beställning verkar det som men alltid någonting. Är dock lite rädd att det är deras system det är fel på, ingen annan verkar ha kvar den.. Någon som har en liggande?
  2. Förtydligande: Det är inte styrrörsstyrning,var och letade ny styrtapp i höstas men alla påstod att det utgått och inte gick att få tag på, kan det verkligen stämma?? Styrrörsstyrning verkar jobbigt i mitt fall då hålet inte skulle passa. Ett annat problem är att jag inte får ut vajern, ska man bara snurra tills den åker ut? Den fastnar på slutet.. Tack på förhand!
  3. Styrningen gick sönder förra året, vajern lossnade från styrstaget (som jag sedan slarvade bort) och nu måste jag snabbt köpa nytt! Ingen verkar ha den gamla modellen, utan bara den nya där man liksom fäster genom motorns fäste och sen har ett extrasteg. Det innebär dock att jag måste borra nya hål så vill gärna ha exakt samma som tidigare. Var hitta? Någon som har en över? Det är en Mercury frn 81 tror jag, 70 HP.
  4. nu fick jag loss den, den hade gått rakt av lite längre in, bifogar bild. Helt klart är att det ska räcka med att köpa en ny, men var gör man det? Är det dyrt?
  5. maj, vajern verkar följa med ut oavsett om jag lossar på något.. när jag vrider tillbaka på ratten knuffar den dock motorn, så att styra åt styrbord går, men inte åt babord. frågan är dock, hur får jag vajern att fastna igen så det börjar dra Den skulle ju kunna vara av på mitten men också vid fästet, och då kanske gå att skruva fast igen? men i så fall hur? Hmm, jag kanske har tummen mitt i handen.. alltid trott motsatsen.
  6. Ja ratten fungerar och matar på, men vajen måste ha gått av eller lossnat. Så här ser staget till motorn ut, antar att det är den lite mer invecklade varianten? Bräda verkar svårt, dessutom är jag student utan bil och brädor så det kan bli lite svårt att få tag på någonting bra, även om det säkert går. (hopplös landkrabba) Om jag inte lyckas sätta fast vajern, vet ni något sätt att få den dragen till bromma? Man kanske kan ta kostnaden på försäkringen..
  7. Ratten går bara runt runt, och styrvajern matas runt ratten när man vrider på den.. allså, den har nog nån slags fjäder i sig och nu verkar det som om vajern har gått av och bara snurras genom styrningen. Är en nordkapp 17DC, med en mercury 70hp utombordare från -83. Var detta begripligt? Vad kan man göra? Upptagning på fredag! Panik! Vad gör jag om jag inte lyckas laga det, måste köra från vasastan till Bromma med den i morgon eller på fredag innan kl. 10. Finns det någon som kan dra bort den mot betalning? Tack så hemskt mycket på förhand från frustrerad båtägare med panikångest.
  8. Har haft båten hos tre kronors båtklubb men nu ska citybanan byggas och platserna försvinner. Är det någon som vet en annan klubb med lediga platser i stan? Är fattig student så Pampas och dylikt är inte att tänka på.. motorbåt på 17 fot, upptagning måste gå att göra på plats då jag inte har tillgång till släp eller bil.
  9. Härligt! jag ser redan fram emot att testa.. om någon annan har tips tas det gärna emot, inget av ovanstående har jag hittat i vanliga listor, så tack så hemskt mycket!
  10. Hej! Vet att det finns länkar men jag hittar inget bra där. Har båten i arlbergskanalen och söker tips på ställen man kan köra snabbt till, lägga till och hoppa av och grilla eller likanande. Borde finnas någonting i mälaren eller kanske runt lidingö. vill kunna ta mig dit lätt med min lilla DC. Väldigt tacksam för tips!
  11. Hej! Totalnovis på båtägande som dumt nog inte vinterkonserverade ovanstående motor. Vad kan behöva fixas? Eller är det anske helt ok, om än inte bra. Kondens i förgasaren sa någon? Tänkte byta impeller men snackade med en kunnig som sa att den kan hålla i 15 år. Tror den är bytt för tre säsonger sedan. Hur bör jag gå tillväga vid sjösättningen på lördag? Tänkte byta olja i drevet, finns det någon särskild man skall köpa? Någon som sitter på en guide till hur man byter? Suck, jag borde nog inte ha en båt (ångest) Otroligt tacksam för svar och tips
×
×
  • Skapa nytt...