Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

trollarlars

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om trollarlars

  • Placering
    Kadett
  1. Displayen slocknade och är helt död, reagerar ej på knapptryckningar. Varvräknaren fungerar som vanligt. Se bild. Någon som vet vad som är fel? Bara en säkring? Sitter den i så fall i kablaget under instrumentet? Motorn är en Mercury F50 EFI -08.
  2. Motorn har bara gått 17 timmar och köptes ny förra året. Jag lämnade in den på service i höstas så den ska vara servad enligt Mercurys program för att garantin ska gälla. Jag vet att de bytte motorolja och filter samt växelhusolja samt smörjde diverse nipplar. Osäker dock på om konservering utfördes.
  3. Hämtar båten på lördag och undrar nu om det är några särskilda åtgärder som behöver vidtagas eller om det bara är att starta motorn precis som vanligt? Motorn är en Mercury F50 EFI och var inne på höstservice innan båten ställdes undan i kallförråd över vintern. Tänker mest på kvarvarande bränsle i slangar, filter etc. ska jag tömma ut det och pumpa i nytankad bensin? Även andra tips inför vårstart mottages med stor tacksamhet.
  4. Tusen tack för alla tips! Längtar efter att komma ut och öva, tror jag börjar vid någon öde brygga och sen trappar upp förhållandena succesivt :-)
  5. Köpte båt förra våren men hann bara vara ute på ett par-tre kortare dagsturer. Förhoppningen är att vara ute betydligt mer i år men till saken hör att jag är total novis på området och känner mig osäker på att lägga intill vid klippor, öar osv och att jag förmodligen kommer vara ute ensam med båten en hel del gör inte det hela lättare. Skulle verkligen uppskatta grundläggande tips om hur man går tillväga ex då man vill gå iland vid en klippa etc, när lägger man i ankaret, vilken typ av ankare ska jag använda etc. Likaså skulle jag behöva tips/råd om hur man använder en boj att förtöja aktern till vid en brygga. Jag fattar hur den används men hur går man enklast rent praktiskt tillväga då man ska lägga intill vid en brygga med fören mot bryggan och aktern mot bojen? Har ankare av draggtyp samt en 30 m ankarlina med blyad kärna samt ett par bergskilar (allt oanvänt) Båten är en Silver Fox med en 50 hk Mercury. Tacksam för alla tips, hur enkla de än kan tyckas vara.
  6. Tack för tipset, 1700-modellen verkar ju passa min båt. Är den enkel att montera på vinschtornet? (Jag har en Tiki BT-700) Hur funkar snabbfästet och vad kostar det? Ska du koppla din till bilens batteri eller till ett separat? Hur långa batterikablar medföljer? Denna verkar prisvärd samt ser ut att vara mer påkostad än julas/biltemas http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=42449074 men inget du rekommenderar?
  7. P.g.a. nedsatt funktion (efter idrottsskada) i höger arm har jag stora problem med att vinscha upp min båt (Silver Fox) på trailern. Jag undrar därför om någon här har erfarenhet av någon typ av elvinsch och om det är smidigt att använda i praktiken? Kan man koppla den till bilens batteri eller måste man ha ett separat? Har sett att det finns billiga elvinschar på ex. Biltema och Jula, är det någon som testat dessa och vet om de är något att ha? Hur klarar de exempelvis regn etc? Tacksam för alla svar/tips m.m.
  8. Tack för svar Det är både båt o motor, tillsammans ca 150.000:- Vad innebär egentligen förtöjningspaket?
  9. Vad ska man tänka på att få med vid köp av ny båt från båthandlare? Lås, kätting, ankare, fendrar etc? Vad tycker ni man kan kräva att få på köpet? Båten i fråga är en styrpulpetare i 150 000-kronorsklassen.
  10. Tack Bo! Vad innebär CARB 3-Stars godkänd samt Commandlink kompatibel?
  11. Ok, tack! Har du också en Yamarin 46? I så fall, vad har du för åsikter om båten?
  12. Vad ska man tänka på vid köp av beg båt? Båten i fråga är en Yamarin 46 SC med Yamaha F50 alternativt en Ryds 478 GT med Mercury 50 hk fyrtakt. Vad är viktigt att tänka på när det gäller stöldskydd, lås o.s.v? De båda båtarna/motorerna jag överväger är båda av 2005 alt. 2006 års modell. Överhuvudtaget tas tips av alla slag tacksamt emot av en förstagångsköpare! Mvh Lars
  13. Vad tycker ni, räcker Yamahas F50 till en Yamarin 46 SC eller är det värt att lägga till för att få en 60 hk?
  14. Har det skett några förändringar på Yamahas F50 fyrtaktare de senaste åren? På båten jag funderar på att köpa sitter en som är av 2005 eller 2006 års modell.
×
×
  • Skapa nytt...