Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

mauritzlarsson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om mauritzlarsson

  • Placering
    Kadett
  1. Har en Finnmaster med en yamha F80 på och tänkte höra om jag kunde få lite råd. Ska ta upp båten inför vintern snart för första gången själv. Förra året fick jag hjälp av tjuvar. Har lite funderingar, är nybörjare och okunnig. Är det lugnt att vinterförvara motorn utomhus eller är det mycket bättre för motorn att vara inomhus? Kan jag göra konservering själv eller är det svårt? Om man vill använda båten under vintern, låt säga att det blir en väldigt mild vinter. Gör man en konservering ändå då? Och en sista fråga tror ni jag måste serva motorn. Var servad när jag fick den, då hade den gått 25 timmar och nu har jag bara kört den ynka 15 timmar sen dess. Blev tyvärr inte så mycket i sommar. Vore väldigt tacksam för lite hjälp.
  2. Nån som kan hjälpa mig med vad jag verkligen måste göra med motorn inför vintern . Om den ska stå ute under pressening? Har en Yamaha F80. Tacksam för lite hjälp!
  3. Hur länge måste man vänta att sjösätta efter man vaxat. På ett ungefär?
  4. Hur mycket vax går det åt till en 5 m båt?
  5. Tack! Hur är biltemas båtvårdsprodukter är det bara skräp eller? Nån med erfarenhet av dom ?
  6. Tänkte om nån kunde ge mig lite tips. Har galet mycket snäckor under båten. Vad är bästa sättet att få det fint igen. Har en plastbåt, lite rädd för att slipa pga reporna skulle nog behöva nåt grovt för att lossa på det där. Sen om nån kan rekommendera nåt bra att just tvätta och vaxa med.
  7. Jo jag vet , var i trosa och tvättade 2ggr men tyckte ändå inte det räckte . Tog dock aldrig upp båten och skrubba själv. Kommer nog inte botten måla ändå
  8. Hej! Blir min andra säsong med båt. Tänkte höra lite vad som är att rekomendera att göra innan sjösättning. Har en 5 m plastbåt. Ligger i södra delen av stockholms skärgård. Har funderat på bottenmålning, hade stora problem med beväxning förra säsongen. Men vill inte ändå, finns det nåt annat alternativ Mvh
  9. Hur får man reda på tillverkningsnummer på en yamaha F80 från 2006 ? Är det ett specifikt nummer för en specifik motor? Håller på att jämföra försäkringar inför ett ev köp, äger dvs inte motorn ännu. Så kan inte titta på den.
  10. kollar olika styrpulpeter. har du tips på nån bra. Vill gärna kunna ha kapell på när jag kör samt att den tål lite sjö.
  11. Tänkte höra om nån kunde ge lite tips. Letar båt för fullt, runt hundratusen. Skulle kunna sträcka mig lite högre om det är ett riktigt bra köp. Har lite erfarenhet så skulle bli väldigt tacksam för lite råd. Ska jobba på en ö i sommar och planerar att ta båten ganska ofta. Det är ca 6 distans. Gärna ganska bränslesnål. Vill även kunna ha båten till lite vattenlek och fiske. Kommer vara ganska ofta själv men vill kunna vara typ 4 st utan problem. Det är innerskärgård som jag ska ha den. Tänkte också höra om nån vet om nån snabbkurs man kan ta för lite genomgående sjövett och också lite körning och teknik.
×
×
  • Skapa nytt...