Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

tobis9

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om tobis9

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag seglade från Kaliningrad till Polen och besökte Gdansk, Hel, Wladyslawowo,Leba, Utska och Darlowo. Alla intressanta och tillräckligt bra att ligga i. Bra mat och gott öl samt trevliga cykelutflykter. Massor med folk i juli med åtföljande hålligång. Den tyska hafenhandbuch nr 5 från http://www.dsv-verlag.com/hafenhandbuecher.html är utmärkt. På tyska med fotografier och hamnskisser på alla hamnar. Finns också hemsidor med hamnbeskrivningar vars adresser jag tappat, bara att söka på internet. Polska turistbyrån kan hjälpa. Behövs inga detaljerade sjökort. Annars kan jag rekommendera Estland.
  2. Svar från Tintomara Jag har monterat skotskenan själv. Se bilder. Kan vara lite längre men ok. För att inte klämma ihop utedäcket och innertak måste man borra hålen som de skall vara, gröpa ur distansmaterialet ca 2 cm åt sidorna, tejpa på insidan, fylla med plast, borra nytt hål. Jag upplever min fock som mycket effektiv och lätthanterlig. På kryss är det en ny båt. Den måste vara så stor som det går, med akterrunda, kjol, fullatta överst. Skotet har en knut i ändan, trär igenom skotet och låter det sitta hela sommaren. Metallhake är tungt och farligt Har både linroderlås och autopilot vilket är ovärdeligt. Roderlåset är ett måste. Båten seglar själv på bidevind med rodret låst lite mot lovart. se http://www.youtube.com/watch?v=167Nwi5HWOw Mest nöjd med fockiden, suffletten, badbrygga, peke samt code 0 förseglet. En annan detalj är förlängningen av akterstaget två nedre wirar så att man mycket lättare passerar. Mvh Torbjörn Du får gärna ringa 011-58990.
  3. Svar från Tintomara Mina bågar är ca 110 cm höga och 180 cm mellan nedre fästena samt ca 150 breda i övre delen. Lite lutning inåt men inte så mycket att du inte kan sitta rakt. Infästning strax bakom vinschutbuktningen. Standard fästen i plasten. Bakre bågen sitter ca 10 cm upp på främre bågen. Tycker inte sufletten är ivägen. Mycket snabbt att fälla upp. Han som gjorde min suflett hade ett hjul med spår med radie ca 15 cm och böjde aluminiumröret försiktigt utan uppvärmning eller annat. Man kan nåla upp med mjuk pappersduk eller japanpress. Gjorde provbågar med kraftig ståltråd först. Se bild 3,12,13,16,18 och 19 i mitt fotoalbum. Har inte självslående fock men tycker att med skotskena på rufftaket har jag bara 1 meter skot att ta/vinscha hem. Mycket effektivt på kryss. Är också revbar. Mvh Torbjörn
  4. Jag seglade från Kaliningrad till Polen och besökte Gdansk, Hel, Wladyslawowo,Leba, Utska och Darlowo. Alla intressanta och tillräckligt bra att ligga i. Bra mat och gott öl samt trevliga cykelutflykter. Massor med folk i juli med åtföljande hålligång. Den tyska hafenhandbuch nr 5 från http://www.dsv-verlag.com/hafenhandbuecher.html är utmärkt. På tyska med fotografier och hamnskisser på alla hamnar. Finns också hemsidor med hamnbeskrivningar vars adresser jag tappat, bara att söka på internet. Polska turistbyrån kan hjälpa. Behövs inga detaljerade sjökort. Annars kan jag rekommendera Estland.
  5. Watski har ett beslag för storskotsbrygga artikelnr 14980. Bultas fast i sittbänks sidorna plus en teakbräda plus storskotskena med beslag. Plasta gärna igen hålen efter piedestalen :-) Tintomara
  6. Jag har en suflett som jag är mycket nöjd med. Kopplas med spännen till sprayhooden och har två bågar. Inte full ståhöjd men trivsamt att sitta under. Stora rutor åt tre håll. Har ingen mall men ni är välkomna att malla av mitt. Forvaras nedfällt utanför sittbrunnssargen, klart att fälla upp med kort varsel. Marietta har ett likadant. Syns nedfällt på en av Tintomarabilderna. Bild på uppfälld sufflett kommer. Skulle försöka få ståhöjd om jag gjorde om det. Torbjörn Tintomara
  7. Jag hade en optimist med roddmöjlighet när barnen var med men bara en gång till havs. Då vattenfylldes den trots kapellöverdrag. Inomskärs fungerade det bra. Hade den någon gång på fördäck men det var bökigt och knäckte ryggen. På släp inomskärs hade vi mycket roligt med den. Numera har vi en gammal norsk 2,6 m roddjolle i plast med på släp någon gång men aldrig till havs. Har också en uppblåsbar enkel roddgummijolle samt en liten ännu enklare snabbt uppblåsbar badjolle för kläder när man kan simma iland.
  8. Vänta på broöppning!! Se upp innan du kastar ankar Läs på väjningsreglerna Var försiktig när du skall ta ombord folk mm!! http://www.youtube.com/watch?v=8CC4plAJvuE&feature=related Hälsningar Torbjörn Tintomara
  9. Jag har kollat annonser och hittat följande: 2006 Årsmodell, begärt pris 1968, 130 000 kr 1970, 180 000 1970, 180 000 1975, 280 000 1976, 290 000 2007 1968, 130 000 1976, 195 000 Medelpris tidiga versionen 155 000, senare versionen 255 000 kr Utrustning, inredning, segel, motor och skick avgörande förstås.
  10. Jag har inte hört talas om någon Arietta som fått böldpest. Har du? Har för säkerhets skull båten på bottenepoxibehandling nu. Skrovet är mycket kraftigt och inte maskinsprutat.
  11. Jag har KR S1570 som jag inte vet var det kommer ifrån. Det finns inga bestämmelser så man kan i princip sätta vad man vill. Det verkar trevligt med ett Ariettamärke. A och speglat A låter bra tycker jag. Verkar ha ett ursprung från båtar i sena versionen. Jag funderade för ett tag sedan på OE A. Jfr OE 32 osv Om vi skriver segelmärkningen när vi presenterar våra båtar får vi ett underlag att diskutera från. Båtnamnet bör också vara med.
  12. Låter inte som några revolutionerande ändringar. Hur är det med riggen? Höjdes den? Flyttades sidovanten in mot ruffsidan? Jag har hört något om detta. Ingeli, Skurusundet byggd 1976 har indragna vant. Det verkar tveksamt att det finns 250 Ariettor, snarare ca 100. Jag har fått ihop 36 i min lista. Arvika-Ariettorna såldes utan inredning medan Fiskebäcks-Ariettorna såldes helt färdiga. Senast ändrad av tobis9 | 18 mars 2008 | 21:50 Senast ändrad av tobis9 | 18 mars 2008 | 21:53 Senast ändrad av tobis9 | 18 mars 2008 | 21:57
  13. http://www.navark.se/web/publik/html/bat.asp?batID=870 Med sjögrästapet och Tiny Tot kamin osv. Endast 360 000 kr Köp den!!
  14. Tack för det. det var nytt för mig. Skall beställa det på nästa storsegel. Om någon kan ta ett närfoto på symbolen och lägga i sitt fotoalbum vore bra så det blir rätt.
  15. Jag ser att cavatina har ett A i seglet. Hur kom ni på det? Är det fler som har segelmärke för Arietta?
×
×
  • Skapa nytt...