Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Johan12

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Johan12

  • Placering
    Kadett
  1. Hej! Tänkte köpa en båtvagn till min Ryds Camping -79. Ni Camping ägare, vilken båtvagn använder ni som passar bra?
  2. Hej! Har fått problem med min mercury 4 takt 50 hk (-00) i år. Har funkat perfekt i 9 år men denna sommar verkar allt strula. Följande har hänt i kronologisk ordning. 1. Varvräknaren har börjat strula. Såg tidigt på sommaren att den började svaja. Har nu märkt att när jag använder trimmen så går varvräknaren i botten. Händer inte hela tiden men lite då och då. 2: Trimmen fungerar inte ibland från reglaget. Använder jag knapparna på motorn så e det inge problem. Verkar hänga ihop med problem 1. Händer aldrig när jag ska trimma upp motorn. Händer bara under gång i högre varvtalregistret. 3. Motorn gick plötsligt ojämt under 2000 varv efter lång färd. Verkade inte gå på alla cylindrar. Över 2000 varv inga problem. Var nere på kvällen och testade motorn när den kallnat men med samma resultat. Körde ett par vändor med full gas och plötsligt klickade det till i motorn ( lät som ett spjäll stängdes eller så) och efter det gick hur fint som helst under 2000 varv. Skulle vara taksam för lite förslag. Trevlig sensommar! Johan
  3. Ska slå till på en ny plotter är tanken. Funderar på en Garmin 620 eller Lowrance hds-5m. Någon här som har testat dom?
  4. Har på min Camping -79 en Mercury 50hk 4 -takt och det funkar bra. Vi är 2 vuxna o 2 barn. Vi marchar 17 knop och den gör 23-24 knop max. Inga problem alls att få upp den i plan. Nu är visserligen motorn 4-cyl och det gör väl att den orkar bra. Klart man skulle vilja ha lite mer effekt. Men det har funkat för oss i år. Ryds Camping är ju ingen racer båt precis
  5. Nyfiken vad du tycker Spaceas. Är du nöjd med ditt köp?
  6. Verkar mycket intressant denna Eagle Intellimap 642C iGPS . Funderar själv på en lowrance 5300 precis. Ni som använder eaglen. Fungerar den bra i alla lägen? Inga hopp på 50-100 m som jag sett att garmins modeller gör?
  7. Hur många varv med träoljan la du på ? Blir det inte kladdigt på ytan av oljan?
  8. Ring och prata med http://ab.augustssonsmobler.se/. Har beställt ett kapell till min camping -79 där. Mycket trevliga att prata med....
  9. Ska byta kapell på min Camping -79. Någon som kan tipsa mig om ett bra kapllmakeri som har färdiga kapell med ståhöjd.
  10. Är i full färd att montera en vattenavskiljare i motorbrunnen på min ht båt som har fast tank. Ska man sätta gummiblåsan före eller efter filtret om man räknar från tanken sätt? läste att filtret bör jordas på något sätt. Köpte mitt filter på seasea. Hittar inte någon anslutning eller dylikt för jordningkabel på filtret. Hur har ni löst det?
  11. Har faktiskt tagit ur min fasta tank och tänker eventuellet köra med lösa tankar. Får se om jag sätter tbx tanken senare. Tycker en tank som är 30 år gammal inte känns så säker. Man bör väl provtrycka dom ibland. Vattenavskiljare är väl ganska klokt att komplettera med dessutom.
  12. Ni som har nya 4-taktare på eran Camping. Har ni original plåten på akterspegeln? Tänkte hänga på en 4-taktare på min men det verkar som om plåten är för kort på min. Dom nedre bultarna hamnar utanför. Hur har ni gjort?
  13. Hmm..ok. Någon som vet om det stämmer? Vore ju skönt att bara kunna fylla på med ny bensin och köra iväg.
  14. Japp, båten står på en trailer. Är det ingen risk för gnistbildning när man tömmer tanken på det sättet?
  15. Det kanske skulle räcka som du säger. Hur tömmer man den bäst utan att ta bort tanken? Finns det någon bra pump man kan använda?
×
×
  • Skapa nytt...