Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Rune_99

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Rune_99

  • Placering
    Kadett
  1. I samband med att en av hydraulslangarna till drevtrim började läcka fick jag in vatten i systemet. Har bytt slangar och undrar om någon kan tipsa om hur jag spolar systemet för att få bort allt vatten?
  2. Märkligt, samma delar som för tre år sedan skulle kostat 7562:- kostar idag 5010,50:-. Aldrig hört talas om att reservdelar blir billigare med åren.
  3. Har en VP D4 260 monterad i min Aquador 25C. Har tidigare inte haft några problem med att få båten upp i planing. Motorn har dragit jämnt hela vägen med först kompressorn, som gått in vid c:a 1500 rpm, och därefter turbon vid strax över 2000 rpm. Motorn har varvat upp till 3250 rpm utan problem. Mitt problem nu är att motorn drar upp till c:a 1800 rpm och bara ligger där och tuggar. Trimmar jag ner fören, med hjälp av trimplanen så segar sig varvtalet upp till 2000-2100 rpm, turbon går in och varvtalet går som tidigare upp till 3250 rpm. Kompressorn går in som tidigare vid c:a 1500 rpm. Har inte bytt propeller och den är okay. Har inspekterat tanken, bytt bägge bränslefiltren och kontrollerat att det inte finns något stopp i bränsleledning. Även bytt luftfilter. Någon haft samma problem är jag tacksam för tips?
  4. Det är en 90hk 2-takt av årgång 2004. Vid övre infästningen av tilten sitter en cylindrisk svart dosa med diameter ungefär som en gammal femöring. Från den går en kabel in i motorn plus att den går en kabel till jord bredvid den här dosan. Rune
  5. Har en Mercury där instrumentet för tiltindikeringen står i läge ”UP” oavsett vilket läge motorn står i. Om jag har förstått saken rätt finns det en potentiometer som skall ge signal till instrumentet. Någon som vet var potentiometern sitter och i så fall går den att laga eller fixa med kontaktspray? Med vänlig hälsning Rune
  6. Var kan man få tag på ritning/byggbeskrivning för ställning där man kan ha utombordaren under vinterförvaring?
×
×
  • Skapa nytt...