Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Mignon

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Mignon

  • Placering
    Kadett
  1. Ok! Tack för svar! Hur skulle ni resonera ang motor? Finns lite olika alternativ på marknaden. Är de värt att betala extra för att få en D6 istället för KAD300. Märker man någon större skillnad?
  2. Efter att ha tittat runt på många modeller har jag fastnat för Targa 27, men behöver lite hjälp för att reda ut vad de är som skiljer Targa 27 och 27.1. Är de samma skrov? På pappret är 27.1 något längre. Är de bara badplattform som skiljer? Har båda modellerna alltid en dubbelsäng och två stickkojer? Intresserad av alla skillnader stort och smått. Tack på förhand!
  3. Hej Min gamla motor börjar ge upp och de är dax att byta. Nu har jag möjlighet att köpa en utombordare med 25 rigg till bra pris. Normalt ska de ju sitta en lång rigg på flippern, vilket motsvarar 20 (tror jag). Tror ni jag kan få 25 riggen att fungera på min båt? Kan tänka mig mindre modifikation på akterspegeln om de behövs. Tack på förhand! Martin
  4. Hej! Problem med min gamla motor... Symptom: -Ganska svårstartad. -Går dåligt på tomgång, ojämnt och dör lätt. -Vid pådrag svarar ibland motorn inte alls. Utan är helt kraftlös och går även ner i varv. Efter en stund kan den hosta till och plötsligt leverera full effekt! När den väl kommit igång fungerar den ganska bra tills man åter är på tomgång där den går ojämnt och lätt dör. -Bränsleförbrukningen är MYCKET hög. Jag vet att en gammal tvåtaktare drar mycket, men detta är FÖR mycket... På en Flipper 640HT ca 2 liter/Nm även vid mycket försiktig körning 2800r/m ca 19knop. Har just fått tillbaka motorn efter service utan resultat. Firman har rengjort förgasarna bytt stift och synkat spjällen till förgasarna. Motorn är visserligen gammal men har gått väldigt lite, totalt ca 200h. Vad kan de vara???? Någon som har en idé?? Mycket tacksam för hjälp, tack på förhand. /Martin
  5. Hej Hur lång rigg skall man ha på utombordaren till en Flipper 640ht? Kan man ha 25 ?? Tacksam för svar
  6. Ok, Jag har hört att de just är Yamaha man skall satsa på om om man ska köpa en gammal... Men ok, Inombordare är ju ett alternativ. Skulle ni alltså en rekomendera en gammal inombordare före en gammal utombordare?
  7. Tack för tippsen! Jo de är nog som ni säger de handlar om en kalkylerad risk. Jo jag skulle gärna köpa en 640 med där motorn är bytt, men än så länge har jag inte hittat någon. Om du hade massa 640 info är jag mycket intresserad! mail: hambraeus@hotmail.com Fler motortipps?
  8. Hej! Är på jakt efter en Flipper 640 ht. Är inte de minsta orolig fär att köpa en 20 år gammal båt men är lite osäker på motorerna... De flesta jag har hittat har gammla utombordare från 85-90 på 150-225 hk. Är de något att satsa på? Vad kan hända med en så gammal motor? Är de bara en tidsfråga tills den havererar? Är några märken bättre än andra om man ska köpa en så pass gammal motor? Tack på förhand!
  9. Mignon

    Oldenburg????

    Hej! Är på jakt efter en DC alternativt HT i ca 5,50 - 6,50 meters klassen. Sprang på denna, en Oldenburg http://www.blocket.se/vi/12297753.htm?ca=1_9_s Verkar vara ett vettigt pris med tanke på att motorn är relativt ny. Men jag har aldrig hört talas om Oldenburg. Vad är de? någon som känner till båten? Något att satsa på? Tacksam för alla råd och tips! Martin
×
×
  • Skapa nytt...