Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Mabo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Mabo

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ngn som har tips på vad som får bort de svarta missfärgningarna som lätt blir på vita plastdetaljer (ventilgaller i detta fall)? Kan nämna att Thinner eller Vattenlinjerengöring inte biter.
  2. Någon som vet var man kan köpa utrustning till äldre båtar. Jag letar specifikt efter dynor till Uttern S56. Håller på att googla ihjäl mig.. Har hittat en sida som är en "dealersonly" katalog. Ngn som har tips?
  3. Ja, jag har haft den funderingen också. Skarven där ligger ju väldigt nära vattenlinjen, framförallt på babords sida där badstegen sitter. Om inte problemet blir akut värre tror jag att jag felsöker efter säsongen. Jag lär då börja med det enklaste - genomföringarna till självlänsen i aktern. Som sagt, återkom om du hittar ditt fel.
  4. Har en ganska rejäl styrpulpetare (Örnvik 510 clx) som tar in vatten när man åker flera i båten och främst när den blir baktung. Den tar inte in en droppe vatten när båten ligger i hamn. Båten har självläns och jag har en liten fundering om det är någon av genomföringarna som läcker när dessa är under vattenlinjen? Det kan röra sig mellan 2-10 liter efter en tur (ganska mycket alltså) så borde inte vara bultgenomföringar till motorn exempelvis. Någon som haft liknande problem?
  5. Söker kapell till min styrpulpetbåt Örnvik 510 clx. Det är ett hamnkapell som täcker själva pulpeten (ratt, reglage och dynsats). Någon som vet om det går att köpa eller kan rekommendera någon som syr upp bra?
  6. Har en Volvo Penta 5.0 FL som går orent (missar, hostar och tappar kraft) vid högvarv. Går mkt bra i övrigt vid marschfart och andra hastigheter dock något orent (missar lite lite) vid tomgång (med eller utan växel i). Min tanke på vad som felar är tändningsinställning, förgasare, stift, tändkablar. Någon som känner igen problemet och har något tips? / Markus
  7. Är det någon som kan tipsa om en lite billigare men fullt duglig plotter? Behöver alltså inte vara marknadens bästa.
  8. Har en bekant i Usa som kan hjälpa mig att få hem en båt. Vill ha en mindre dc och Four winns sundowner är jag intresserad av. Hur ser det ut med CE-märkning t.ex? Hur fixar man det här hemma?
  9. Hej, Är på jakt efter en lite billigare DC och jag har insett att det är en Uttern 5500 el. 5100 DC som ligger närmast till hands. Jag undrar främst om det är en stor skillnad mellan syskonen? Har kört 55:an men inte ens suttit i en 51:a. Bör man satsa på storebror direkt eller är lillebror helt ok? Den är ju trots allt billigare.
  10. Tack för svar, intressant att läsa. Var igår och kikade på en 5500 DC http://www.blocket.se/vi/12235238.htm?ca=10_s men magkänslan var inte riktigt med mig den här gången. En -98 som är pedantskött kan man ju nästan uppleva nybåtskänsla i. Det gjorde man inte i den här. Den var använd (självklart) och småskitig, framförallt invändigt. Tyckte även att den lutade lite men det kan vara inbillning då det igår blåste kraftigt. Sen var det en ganska lång rörelse på reglaget för att få i växel och ett sprakande ljud innan den gick i. Min känsla är att det går att justera med vajern men så klantigt att inte fixa innan spekulanten kommer.
  11. Har länge funderat på att beställa en Yamarin 59DC men tycker samtidigt att den är lite för dyr. Då sneglar man ju på begagnat och vad gäller Yamarin så är det för liten prisskillnad mot nytt tycker jag (tryggt att veta självklart om man skulle slå till..) En DC för mellan 150-200 är vad jag vill ha. Uttern 5500 DC får man in för de pengarna. Är det en vettig båt? Förlorar man mycket i kvalitet/känsla/hur praktisk den är/sjögång osv kontra 59DC? Eller har någon något annat att rekommendera?
×
×
  • Skapa nytt...