Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Maxi84an

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Maxi84an

  • Placering
    Kadett
  1. Han verkar vara intresserad av segelbåtar också... Önskar info om Maxi 84. Do you still have this boat listed on http://www.maringuiden.se/ available for sale? Reply me to phillipjohnson15@rocketmail.com Thanks.
  2. Luckan, litet oskarpt men i alla fall. Senast ändrad av Maxi84an | 26 augusti 2009 | 10:57
  3. Tack igen Claes, Jag tror att jag ber att någon på marinan lagar den. Det är ju ändå snart dags att ta upp båten och jag vill inte riskera att jag häller klister i motorpumpen eller tappar någon packning i hålet. Min egen tumme sitter tyvärr litet för nära handens mitt :-)
  4. Tack Claes för snabbt svar. Då vet jag vad delen är och att jag inte förstört något genom att vara oaktsam. Varken KG eller Hansen Marine eller Micab har den delen. Tyvärr. Så det blir till att skruva loss den och gå till en plåtverkstad anar jag. Jag lär väl behöva byta packning också, o-ringen fanns heller inte till beställning.
  5. Jag har en Volvo Penta MD 7A inombordare. Den började idag läcka diesel i fina strålar från en lucka på styrbords sida av motorn och som sitter i höjd med oljestickan och mittemot bränslefiltret. Det verkar som om denna lucka (som är fastsatt med två små skruvar med en tunn järntråd mellan sig) går att ta bort. Jag har ingen aning vad som döljer sig bakom luckan och har tejpat nödtorftigt för att kunna segla hem. Dieseln sprutade precis som från en vattenslang med små hål i och endast när motorn var i gång. Är det någon som vet 1) vad den lilla metallucka heter och 2) var man får tag i en ny samt 3) om den är svår att montera? Har jag pressat motorn för hårt eller är det bara normalt slitage på en trettio år gammal motor? Tacksam för svar från de som vet mer, som alltid.
  6. Tack för alla trevliga och informativa svar. Det blir ett segel för drygt 10 000 nu under höstrean i Sverige.
  7. Tack för snabbt svar! Vet du möjligen också vad som skiljer de två olika riggar man tydligen kan ha på en Maxi 84:a? Jag anar att det är höjden på masten, men hur mycket skiljer det mellan de två varianterna och finns det något enkelt sett (utom att mäta) att se vilken rigg man har? Och hur vet man om man har Genua 1 eller 2-segel (det skiljer tydligen 5 m2)? http://www.maxisidorna.com/maxi/data/3
  8. Maxi 84 - Ny Genua... Jag tror att jag fortfarande seglar med originalgenuan :-) De senaste åren har jag lämnat in den för en liten lagning på Gransegel, och för 500 kronor varje år (!) och utan garantier har de lagat den tillräckligt bra för att den ska hålla ännu ett år. Men segelmakaren börjar se mer och mer tveksam ut till om det är värt att laga den. Så nu börjar jag fundera på att köpa en ny genua. Vet någon mer om priser och tillverkare? Jag har t.ex. hört att: - ett svensksytt kvalitetssegel kan kosta 35 000. - det finns billigare asiatiska segel för halva priset, men med lägre kvalitet. Jag seglar för skojs skull och behöver inget supersegel. Lönar sig verkligen ett dyrare segel i längden? Kan man köpa seglet själv hos segelmakare i t.ex. Thailand? Finns det begagnade segel att köpa till Maxi? Någon som köpt ny genua till sin Maxi 84 nyligen, kanske? Tacksam för svar.
  9. Vet någon vilken längd och diameter en spinnaker till en Maxi 84 har? Jag tror att någon tagit miste på varvet i vintras eftersom jag står med en spinnaker som är grov som en överarm och 4,5 meter lång. Jag hittar inga uppgifter om spinnakerbommens längd på de vanligaste webbplatserna. Som ni förstår av frågan har jag aldrig seglat med spinnaker, men tänkte göra ett försiktigt försök i sommar. Tacksam för svar!
  10. Antingen är dieseln extremt bränsesnål, eller så är bränslemätaren trasig, ty den visar fortfarande på full tank på min båt. Ett enkelt alternativ är ju att tanka och se, men vet någon vad en MAXI84 med Volvo Penta MD7A motor drar per längdenhet i säg 5 knop en vanlig dag?
  11. Tack för ditt svar. Nej, kanske fem knop är närmare sanningen. Mne när jag seglar är jag ju inte säker på att göra ens två, om jag har fel vind. Jag provade att mäta på sjökortet. Väjningsreglerna och numret till Sjöräddningen är två saker jag har stenkoll på :-) GPS:en får vänta till des jag lärt mig navigera utan...
  12. Hur långt är det från Nacka till Utö, dvs hur lång tid tar det max med motor om man går i sex knop, och vad är en rimlig tid att segla på med dagens vind (6-10 sekundmeter) från nordost? Något annat man bör tänka extra på på den rutten? Sign, glad amatör
×
×
  • Skapa nytt...