Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

terduin

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om terduin

  • Placering
    Kadett
  1. För något år sedan läste jag en beskrivning i någon tidskrift hur man går till väga för att själv tillverka sin sittbrunnstrall i teak. Dvs genom att fräsa ur spår i teakribbor, och sedan montera dem liksom i kryss för att få en durk med ett professionellt utseende. Inklusive en ram runtom. Dvs en durktrall med fyrkantiga hål i, inte en nåtad durk. Har sökt på såväl nätet som i alla mina gamla tidningshögar, men kan inte hitta artikeln igen. Någon som känner igen det och kan hjälpa mig? Eller kanske har något annat uppslag på var jag kan finna en instruktion för tillverkningen?
  2. Gummibåt är något som också står på en framtida önskelista. Men har ingen plats att ha den surrad uppblåst ombord, och tanken på att alltid behöva ha den på släp vid segling som den broms den trots allt är, lockar inte heller. Eilean, vem gör servicen på din SeaGo?
  3. Hej, Har tänkt införskaffa en livflotte, typ väska och för 4 pers. Av lite enklare typ, har inga ambitioner att segla jorden runt eller havskappsegla, håller mig i f.ö. Östersjön och Kattegatt. Men som trygghet ifall det otänkbara skulle hända. Går nu i valet och kvalet på antingen en SeaGo Offshore eller en Plastimo ORC, och tänkte beställa från England. Prisskillnaden är inte stor, EUR 90 till SeaGo'ns fördel. Någon som vet råd? Erfarenheter, positiva eller negativa?
  4. Har samma problem, och funderar på att montera en avbärarlist i teak ca 1 dm under däckshöjd. Någon som har eller har sett några bra idéer på hur man bäst fäster denna? Vill ju ogärna riva ner hela inredningen för att komma åt att sätta mutter och bricka på insidan, men finns det något alternativ?
  5. Drog själv ned fall och trim på min Ohlson 8:8 förra vintern, genom just sprayhood-sargen. Som inte var homogen, och i vilken jag plastade in rör. Kan bara tipsa om att en Dremel (eller säkert även en Biltema-snikversion) gör underverk vid inslipningen av plasten och gelcoaten för att få snygga och mjuka ingångar till rören.
  6. Hej, Någon som har erfarenhet av Blue Peter båtdynor? Någon som beställt, eller har andra erfarenheter? Verkar ha hyfsade priser, men man vill ju gärna ha någon referens innan man beställer något...
  7. Tackar för alla bra förslag. Funderar nu bara på ifall jag skall fästa in VP-rör eller ifall jag tar upp större avlånga hål istället. Men det har jag någon månad på mig att bestämma mig för, lite väl kallt för plastarbeten nu...
  8. Hej, Förre ägaren har tagit upp hål för fallen och trimlinor etc genom sprayhood-sargen, och visst är det skönt att ha allt i sittbrun. Det är dock inte ordentligt igenplastat, och inte heller isatt några VP-rör eller liknande. För att förhindra att vatten tar sig in i tak etc har jag nu funderingar på att plasta i VP-rör, men det visar sig att hålen är för små för att få i 16mm rör. Någon som har en bra idé på hur jag kan borra upp dessa ändå relativt stora hål, finns ju liksom inget som styr en större borr i centrum längre? Dessutom, någon som har lite tips på hur man fäster VP-rören i hålen? Plast, epoxy, sika eller vad? Finns kanske t.o.m. någon som har bild? Eller är det rent utav bättre med någon annan sorts rör eller liknande? Tacksam för alla tips...
  9. terduin

    Nya dynor

    Insåg när jag häromdagen tömde båten att det inte går att skjuta upp längre nu. Det är dags för nya dynor till nästa säsong, mkt pengar men nu är det ofrånkomligt. Någon som har förslag på någon i Malmö-trakten som gör dynor, och givetvis klädsel, till ett överkomligt pris?
  10. Hej, Har du lyckats få någon lösning på din förpikslucka? Har samma funderingar, och vore intressant få veta om och isf hur du gjort.
  11. Tack forgus! Var ute vid båten i helgen, och kollade lite mer. Roderbladet sitter fast, men mycket riktigt finns det ett glapp när jag lyfter i rodret. Nu är då bara frågan hur jag skall få bort detta. Kan ju knappast lägga dit en bricka eller liknande (det rör sig om ca 5-10 mm) utan att demontera hela rodret, vilket jag skulle vilja slippa.
  12. terduin

    Rodertrubbel?

    Vid rejäl akterlig sjö känns det för varje större våg som om det klickar till i rorkulten. Vilket aldrig känns annars. Jag kan dock inte själv framkalla detta genom att hålla i roderbladet och rycka i rorkult etc. Inte heller kan jag känna ngt glapp etc i rodergenomföringen, och rorkulten sitter definitvt väl fast. Någon som har erfarenhet eller idé vad det kan vara för problem, och vad man kan göra åt det? Jag har en Ohlson 8:8, dvs delat lateralplan med rodret hängande med en mindre skädda framför.
  13. Hur kan jag mäta på förstaget, har ju en Furlex-rulle där.
  14. OK, låter ju tryggt. Det känns som om man får mkt kraft, och känns alltså då även lite osäkert hur mkt man vågar veva på. Samtidigt är ju belastningen på akterstaget beroende på bl.a. vilken bog man ligger på.
  15. Tack, det låter ju vettigt. 3-krokars får det bli alltså!
×
×
  • Skapa nytt...