Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

pettja

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    35
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om pettja

  • Placering
    Fänrik
  1. Tack för svar! Det var en som ville byta jämt med min båt, Jag tror han är ute o cyklar?? Det finns ingen Ryds DC 575 från 92, Så han vet nog inte vad han har?, Tack ändå
  2. Är det någon som har en bild på en Ryds DC 575 -92 och vet i vilken prisklass dom ligger, Tacksam för svar
  3. Kylen är på plats, och kopplad till ett separat batteri. Få se om det blir att koppla till solceller till det också? Jag har även klätt ena sidan med Teak plywood, samt gjrt en konsoll under bordet med några fack för bestick mm, kanske en flaska Rom. Taket ser inte så roligt ut, fullt med fläckar på. Så det blir också att gå över.
  4. Jag fick många goda råd när jag skulle köpa båt. Jag tycker att detta är ett superbra forum för oss båtgalningar. Lycka till med båt valet. Ps skriv gärna när du hittat din båt.
  5. Jag har en kollega som har ett VP 270 drev som han pratade så bra om, Gissa vad som hände.. Det skar ihop, sedan var det bara att bärga hem båten. Men det är inte så många som skriver att dom har problem med Vp?? Har man otur så kan vilket drev som helst gå sönder. Jag har ny motor och båten är skött av en marina, drevet fungerar hur bra som helst inte ett missljud. Det är nog ändå ett lotteri när man köper båt?
  6. Den väger runt 1600 kg. Jag tycker att den funkar riktigt bra med 3,0L motorn. Vi marshar 21 kn, 3800v. 1,3L. Vi är två vuxna o ett barn. Sedan att det finns så många som tycker att motor o drev inte är någott att hänga i granen håller jag inte med om. Jag kollade på många båtar före jag köpte denna, som hadde dom rätta motorerna o drev. Oj vad mycké skruva det var på dom. Sedan stämmer det att man inte ska skruva själv om man inte är fackman i Cobra drevet.
  7. Vad tros om en Bayliner Trophy 2159, Jag tror att den har vad du söker, Se den i min sjöbod.
  8. Det stämmer nog att det kan bli varmt med svart kapell. Men känner du att du vill köra svart så gör det, Du kan ju alltid öppna om det blir för varmt. Kul med folk som har egna ideer..
  9. pettja

    Trophy 2159

    Hallå alla Trophy ägare. Vore kul om ni berättade lite om ni har planer på att bygga om eller göra modifieringar på era båtar. Själv har jag börjat med att byta ut kylfaket till ett riktigt kylskåp
  10. När det är långa vågor går den betydligt mycké bättre. Måtten är 6,30-2,40. Motorn är en fyrcylindrig sak på 130 hk. Tanken sitter ca 40 cm framför motorn. Det finns inge vatten i skrovet. Vi är två vuxna o ett barn i den. Bild på båten finns i min sjöbod. Jag pratade med en kolega igår, han trodde att jag gasade för lite. Men det blir nog att investera i en flödesmätare under vintern, så man har full koll på bensin förbrukningen.Tack för tipset ang vattnet.
  11. Jag kör i bottenviken där det är korta o snärtiga vågor vilket jag tror spelar in endel med tanke på att båten är byggd i USA. Vid toppfart går den som en drömm, 27kn. Marchfarten ligger på 18-21 kn o 3700 v beroende på vind o packning. Vi brukar vara ute i alla väder så det är just när det blåser riktigt jag vill slippa att ligga i 7 kn o en båt som inte går att styra.
  12. Powertrimen är i botten hela tiden, så jag kan inte trycka ner fören med dom, men jag har åkt med en som powrade under gång, det var en otrolig skillnad jämfört med trimplanen. Det är just i march fart jag vill att den ska gå lugnare, nu är det väldigt stötigt. Det kanske är det som är felet, att drevet ska upp lite? När jag köpte båten så tyckte han att jag inte skulle powra med den. Jag har ett cobradrev så jag vill inte provocera för mycket, då jag hört endel dåliga rykten om det? Flödesmätare är nog en riktigt bra investering till båten tror jag med.
  13. Jag har både trimmplan o Powertrim. Jag har inte powrat under körning men trimmplanen får man ju arbeta med helatiden. Tanken var att ha mer vikt fram som klyver vågorna, utan att öka totalvikten på båten, nu känns det som att den är för lätt?
  14. I sommras körde jag på natten när min sambo o son låg o sov i fören ca 90 kg, det var som en helt annan båt, det slog ingenting i vågorna.Tanken är på blygsamma 325 L....Jag hadde tänkt låta tillverka en V formad tank. Ett annat problem är att det är svårt att avgöra hur mycké de är kvar i tanken. Om det ej går att flytta tanken så tänkte jag att man får andvända den till ett stuvutrymme.Men jag är öppen för nya inovationer
  15. pettja

    Trophy 2159

    Hallå, Är det någon som har tagit ur en bensintank på en 2159? Jag ska sätta in en tank i fören på båten för att få ett bättre viktfördelning.
×
×
  • Skapa nytt...