Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Hasse37

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Hasse37

  • Placering
    Kadett
  1. Tjena. Jag har en Ohlson 8:8 idag, och en familj bestående av 6 personer. P.g.a att det är trångt vill jag ha större båt, så stor att jag inte måste ha familjemedlemmar sovande i salongen, dvs typ en bavaria 34/3 eller något liknande, med tre två bäddshytter eller så. Men vad finns det för andra båtar att välja på? Äldre båtar som Hallberg Rassy, Najad osv blir ju enorma innan man får tre kabiner, så jag antar att det bara är modernare båtar att välja på? Tar tacksamt emot tips, idéer och förslag! Mvh Hasse
  2. Hej Jörgen. Jag har en Ohlson 8:8 och har stött på många som jämför den med Johnson 26 när de söker en liten båt med mycket utrymme. Själv har jag fyra ungar och en fruga att packa in när det är semester, och det går, men det blir lite tajt! Jag kan inte så mycket om Johnson 26:an men har du specifika frågor om Ohlson så ska jag försöka svara. Mvh Hasse
  3. Hasse37

    Trägolv

    Idag har jag plast med mattor på, plasten ser görtråkig ut. Fast jag har aldrig gillat att ha mattor i en båt. Det blir nog trä snart.
  4. Hasse37

    Trägolv

    Jag ska lägga trägolv i en segelbåt hade jag tänkt. Men laminat eller plywood känns jävligt taffligt, är det inte bättre att anlita en båtsnickare att lägga ett riktigt trägolv, så att skiten inte börjar knarra och spricka upp efter några vintrar. Vad tror ni, har ni några dåliga/goda erfarenheter?
  5. Lät billigt. Du glömde väl inte att kolla så hon hade F-skattsedel? Muahahaha!!
  6. Tack för tipset, jag slog till.
  7. Vad är det utrymmet du kallar för skarpen till för, det lyckades jag aldrig lista ut under min tid som vegaägare?
  8. På vissa båtar finns det något som kallas dyvikplugg, en skruv längst ner på kölen som sk atas bort när båten läggs på land för att dränera ev. vatten vid kölen. Glöm inte skruva tillbaka den igen bara, det gjorde jag på min vega. Tror du inte dom asen tog mig på 700 kr för att hissa upp båten igen efter en timme för att skruva i den igen! (GREFAB)
  9. Jag har bara haft inplastad köl. Man slipper zinkanoder, skrapa rost, spackla osv, sen sitter den kvar hur hårt man än dammar på!
  10. Jo jag vet, kunde bara inte hålla mig. Sikaflexen är även tåligare mot solljus och bör därför även användas ovan vattenlinjen hellre än silikon. Den är även enklare att städa undan. Silikon lämnar ett svårborttaget skickt efter sig som kan försvåra om man ska lacka om båten eller tänkt sig någon form av behandling i framtiden. (So ive been told anyway)
  11. Tomato, tomato:) Att kölbultarna är inplastade, är det något att hänga upp sig på? De syns genom upphöjningar i plasten i kölsvinet.
  12. Det låter fint. Jag tänkte först att vafan ska det va bra för, en massa spackel där? Men utan ser det nog tokigt ut, en massa strömmande vatten runt kölbultar osv. Så det är nog som ni säger, bara att använda mjukare material. Silikon borde ju funka bra, lätta att skrapa bort om det skulle släppa, billigt, lätt att få snyggt.
  13. Jag hade heller inte gett 20 mille för en båt. Fast det beror ju givetvis på att jag inte har råd. Om jag hade haft 40 mille, och var lika seglingsfrälst som jag är, då hade jag gjort det utan att teveka! (Kanske är det pga den attityden jag inte har 40 mille?!?)
  14. Hej. Jag har tidigare haft en vega med inplastad köl, skönt var det, slapp se problemen. Men på den båten jag senast tittade på (Ohlson 8:8) sitter järnkölen på konventionellt vis utanför båten, och hänger med rejäla bultar i båten. Mellan köl och båt verkar det som om det var spacklat tidigare, och att detta spackel spruckit. Är det något att hänga upp sig på? Är det vanligt att spackla detta område? Det var inga sprickor i infästningarna så den verkar inte hänga löst, enligt säljaren så var detta normalt, att det endast rörde sig om små rörelser som gav upphov till sprickor i spacklet pga att spacklet var för hårt, och att det borde spacklas om med ett mjukare spackel. I övrigt verkade båten fin. Vad göra tro? Någon som kan berätta om sina egna erfarenheter? Mvh Hasse
×
×
  • Skapa nytt...