Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Tobias75

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Tobias75

  • Placering
    Landkrabba
  1. Hej Var iväg till båten idag och gjorde ett kompressionstest. Motorn en Mariner 50, troligen tidigt 90-tal. Två cylindrar gav 8,5 i utslag men dessvärre gav mellancylindern bara 1 i utslag . Fadäsen till detta är att motorn gått utan oljeblandad bensin (mitt fel som litade på en person utan att själv kolla upp). På hög tomgång går motorn men dör vid låg (vet inte varför jag skriver detta men det får stå kvar i alla fall). Jag har ännu inte skruvat isär motorn utan väntar på en vän som är mer kunnig i ämnet. Tänkte ändå slänga ut denna situation för att se om det finns några tänkbara tips om vad man kan göra vid olika scenarion. Har funderat lite på, eftersom det är 1 cylinder som det har sketit sig med, om man kan hona och skaffa en kolv av större dimension? Är det ett tänkbart sätt för att hjälpa upp situationen, skulle det kunna vara så "enkelt"? Borde inte vanliga verkstäder ha maskiner som kan fixa sådant här med cylindrarna åt en? Kan man ha en cylinder som har större kolv än dom andra två eller måste man borra upp alla cylindrarna till samma storlek? Är det någon som varit i samma situation som vill berätta lite vad som räddade upp situationen för dennes utombordare? Är, som kanske ni märker, en novis i ämnet men försöker lära mig och förstå vad man skulle kunna göra med rätt kunnande och verktyg.
  2. Får tacka för alla intressanta svar. Åkte igår iväg och köpte mig en Uttern 495 ht efter att ha provkört en hos svärfar (som jag inte visste att han hade). Den känns rätt smidig och passar utmärkt för våra behov då vi har småbarn, dom kan ju rulta runt lite smått i båten. Den passar bra till fiske också. Intressant det där med elmotor, det skulle ju kunna vara något. Har iof redan, efter att jag sjösatt och lagt till båten igår kväll, kommit över det här lite med att det är småklurigt att lägga till. Med lite mer träning kommer man skratta åt bekymren man hade i början
  3. Tack för svar, ska kolla upp denna båten
  4. Hej! Jag är ute och letar efter en smidig men stabil båt med styrpulpet, den ska vara lätthanterlig och inte vara för stor. Den ska klara 3-4 vuxna + ett par barn och mest användas till att fiska på västkusten eller bara glida runt mellan skären. Pris upp till 100 000 men helst ska den ligga runt 50 000. Då jag tycker det kan vara lite knepigt att, framförallt, lägga till vid båtplatsen efter utflykt så får det även inkludera åror i båten (jo jag vet, är amatör men jag lär mig ). Ska alltså bara använda årorna i sluttampen av resan för att styra in på båtplatsen då det är lite trångt bakåt, förövrigt har jag ingen lust att ro. Ingen ht är nödvändig. gärna motorstyrka på minst 40 hk, utombordare. Har småbarn så gärna barnsäker. Har kikat lite på Örnvik 481 GTS och tycker att den verkar trevlig, men tar tacksamt emot förslag på andra båtar som ni kanske har erfarenhet av.
×
×
  • Skapa nytt...