Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

norlund

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om norlund

  • Placering
    Kadett
  1. nej för visso, men om man googlar på modellnamnet så finns det Ingen bild på någon båt med samma överbyggnad, och det skulle vara kul att få veta en ungefärlig årsmodell. =)
  2. Lyfter min gamla tråd! Kan någon bekräfta att min båt är en Nordkapp 17HT och isåfall vad kan det vara för årsmodell? Tacksam för svar!
  3. Hej! Har köpt mig en båt och med hjälp av MG fått reda på att det förmodligen är en Nordkapp 17HT, jag hitter dock ingen direkt info om dom tidiga båtarna. Inga bilder heller. Kanske någon här har någon info/bilder om denna båtmodell? En bild:
  4. Nån som har en aning vad detta kan vara för modell? Senast ändrad av norlund | 21 april 2010 | 20:15
  5. Tjena! Har en smuggler 19 med aq130. Problemet yttrar sig i att motorn går perfekt på tomgång, och varvar hela registret ut när man inte har växeln i. När man sen lägger i växeln för att åka vill den bara komma upp i ca 2000rpm sedan börjar den blödra och sänker varvet själv, ibland dör den. Ifall jag pumpgasar motorn så börjar den gå bättre och bättre, men så fort jag slutar pumpgasa så börjar den blödra. Jag vet med mig att det sitter en halvny (köpt och monterad för två år sedan, kanske kört max 2 timmar) bränslepump från mekonomen på den (bilvariant) Förgasarna är inställda efter vp`s handbok, tändningen inställd, kompressionsprov jämt över alla cylindrar (ca 10,5 till 11 på alla), tankventilationen kollad. Jag tycker att det verkar som att motorn får förlite sås, men vågar inte köpa ny pump för 4000 för att sen upptäcka att det inte var det som var felet. Snälla hjälp mig, jag har lagt ner 2 sommrar på denna båt och har inte kunnat åkt längre än 500 meter från bryggan.
  6. Hej! Jag tror att jag har problem med sjövattenpumpen på min aq 130, sjövattenkyld. Håller på att renovera motorn och glömde bort vilket håll jag skulle montera sjövattenpumpen, så jag kollade vilket håll kamaxeln gick och skulle testa pumpen när den inte var monterad. Jag monterade på en slang och stack ner i en tunna vatten (ca en halvmeters höjd) och drev pumpen med en skruvdragare som låg på max 1200rpm. När jag drog den försiktigt åt en hållet så bubblade det i tunnan=fel håll. Åt adra hållet började den suga, men inget vatten kom ut på andra anslutningen på pumpen. Om ja sänkte pumpen till UNDER vattennivån så sprutade det ut vatten på andra anslutningen och fortsatte att gra det även om man höjde den över vattennivån. Verkade som att man var tvungen att hjälpa den komma igång. Måste pumpen ha någon form av mottryck eller är det helt enkelt så att väggarna i pumphuset är så slitna att den NYA impellern inte orkar suga upp vattnet på en halvmeters höjd?? Öppnar jag pumphuset och tittar så ser det ut som att impellern har god komunikation med pumphusväggarna och klacken längst ner är intakt. Vet inte om jag vågar montera denna pump på min motor. Tacksam för svar.// Daniel
  7. Jag har en 19 fots smuggler med aq130/ 270 inombordare. Frågan är om jag kanske kunde använda n 14X19 propeller. jag vet att det är dåligt med info men jag har inget mer. nån som kanske kan relatera till sin egen båt i samma storlek och motorkraft? Tack på förhand/ Daniel
×
×
  • Skapa nytt...