Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Turbo123

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Turbo123

  • Placering
    Kadett
  1. Om man lägger sig vid en stor gästhamn och det inte kommer någon och tar betalt. Hur gör man då och hur vet man när dom kommer och tar betalt. Förväntas man gå till hamnkontoret själv eller får dom skylla sig själva att dom inte kommer och tar upp hamnavgift?
  2. Det jag vill göra är att ansluta bränsleslangen. Är det enda sättet för anslutning att trä på slangen och sätta dit en slangklämma? Eller går det att skruva dit en snabbkoppling, istället för den blå konformade saken som man trär på slangen på?
  3. Jag har en idé till. På biltema, finns denna bränsletank: http://www.biltema.se/products/product.asp?iSecId=345&iItemId=87236 Om jag hänger den minsta 12-literstanken på räcket där bak i aktern i en sån väska jag ankaret idag, så borde det väl bli bra?
  4. Det låter ju väldigt bra, men det låter ockå dyrt och bökigt att göra en sådan installation. Om jag nu skulle ställa bränsletanken på sittbrunnens golv, är det då dumt om tanken står framme i solen?
  5. Som det är idag har jag trycktanken bredvid två st batterier i ett stuvutrymme i ruffen. Detta känns inte bra, pga av att jag inte vill andas in bensinångor när jag sover, samt att gnistor från batterier ihop med bensinångor inte ska vara någon hitt. Mina stuvutrymmen i sittbrunnen är förbundna med ruffen luftvägen, så det finns ingen bra plats att förvara en trycktank. --------- --> Som det ser ut nu verkar den enda säkra lösningen vara att ha en liten trycktank längst bak i sittbrunnen på golvet. Vad tror ni om detta? Finns det några nackdelar? Är detta min bästa lösning? Senast ändrad av Turbo123 | 08 maj 2007 | 13:16
  6. Härlig inställning Med all respekt dock för att jag får läsa på lite först. Men så som du beskrev det kommer det i princip att bli! --- Bellona 23 är jag sugen på, särskillt då priset är lite lägre än Maxi 68. --- Något mer förslag?
  7. Mina tidigare erfarenheter är att jag kan vindsurfa lite grann och att jag varit ut med en snipa i ett par dagar. Du menar alltså att en nybörjare inte kan lära sig segla i en stor båt? Sen vill jag oxå ha svar på frågan angåen Maxi 68, Bellona 23 och IW 23!
  8. Jag är helt ny på segling, men tänkte skaffa mig en segelbåt Valet står mellan en Maxi 68 (-77) och Bellona 23 (-78). Jag har en Maxi 68 på gång för 30 000 kr, med nytt storsegel. Lite billigare kan jag få en Bellona 23, med nytt storsegel. Bellonan har dessutom landström. Båda har ca: 10-15 år gamla servade utombordare. Vilken ska jag välja? Som outsider finns en IW 23 (-73) som kan gå för neråt 20 000 kr. Den har äldre med fräscha segel och en utombordare från -99.
×
×
  • Skapa nytt...