Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

FeGGeMan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om FeGGeMan

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Min har sjunkit runt 3-4 knop på en vecka, toppade 41 knop utan pressa mer än några sekunder och inget labbande med powertrim mer än att trimma upp 25%, en vecka senare får jag labba för att nå 38 Säkert helt normalt, eller ska jag fundera på om något är galet nånstans?
  2. Tjena Iller, jag har faktiskt gjort i princip samma val som du, en 90 HK tvåtaktare, Mercury optimax 90, och den passar kalasfint till båten, nästan 40 knop med 4 vuxna och 3 barn i båten tycker jag är ok Inte hunnit prova vattenskidorna och wakeboarden, men det skulle förvåna mig om det inte går som en dans Däremot har jag efter ett par veckor i vatten märkt att toppfarten sjunkit flera knop, går det så fort att slemma ner skrovet så att farten sjunker eller beror det på nåt annat?
  3. Undrar vad som stämmer, är det samma vrid på låg- och mellan-varv mellan 75 och 90, eller är det som min handlare trodde, att 90:an ger mer över hela registret?
  4. Tack för svar, hur är det med tillförlitligheten, nån som vet? Och är det krångligt att avvaktivera varje gång innan man ska starta eller vänjer man sig fort?
  5. Hej, jag har precis beställt en båt(5 meter Bella med 90HK Optimax) och funderar på att installera Nautiloc på den samtidigt, Atlantica subventionerar priset från 3000 sek till 2000 sek och ger sedan 10% rabatt på premien löpande och ingen självrisk vid stöld. Självrisken för övrigt ligger på 5000 Det låter rätt bra tycker jag, årspremien hamnar på 3400 sek därefter Kollade sen Svenska Sjö och med liknande försäkring(Mellan-varianten) landar man på 3000 på årsbasis utan Nautiloc, men det går ju inte slippa självrisken heller vid stöld Min fråga är vad ni andra har för erfarenheter av de respektive bolagen, några hundra lappar som i detta fall, fäller ju inget avgörande utan att väga in fler parametrar
  6. Jo Stefan, jag har läst om det dels i detta forum och dels i andra Dock när jag försöker hitta det genom att söka på Optimax i forumet hitatr jag det inte, kanske kan det varit vanliga Mercuryn tvåtaktaren som diskuterades Jag ska forska mer, dock är valmöjligheten för min del borta, båten är beställd med 90-hästaren
  7. Hej, jag hittar en del intressanta inlägg om Optimax 75 och 90 där det dels diskuteras i vilket effektregister 90:an har mer krut men vad gäller? Är det på fullvarv den ger mer eller ger den mer effekt över hela registret? Jag väger mellan Optimax 75 eller 90 hk på en Bella 512 excel, men den starkare känns bara aktuell om den gör att båter lättare drar upp en vattenskidåkare eller går tystare i marchfart Nån som vet?
  8. Jag har varit inne på att gå upp på 90-hästaren med, det skiljer inte fasansfullt mycket pengar heller, men kan jag få några oönskade bieffekter ändå som högre bränsleförbrukning eller annat eller är det en ren win-win situation med fler hästkrafter när vikten ändå är densamma?
  9. Hej, jag har insett att man inte ska blanda för mycket frågor i en tråd Jag tänkte höra med de som har Bella, framförallt Bella 512 Excel, hur byggkvaliteten är. Som jag sa i en annan tråd har jag fått känslan att den är lika hög som dyrare märken, men det är en obekräftad känsla. Jag har tex jämfört med Ryds och Yamarin men det finns väla andra märken i samma eller kanske en statusklass högre som är lämpliga att jämföra emot Vad säger ni?
  10. Hej! Jag tror att det är för lite med 50 hk om du har tänkt att använda båten till att dra vattenskidor med. Har själv en Bella 510R med en Mercury 75 Optimax och det fungerar bra. Jag tycker att det är lätt att få upp båten i planing. /Anders -------------------------- Anders, jag såg att du hade en Bella 510R, är det skrovet liknande 512 Excel eller är det helt olika modeller? Är 75 hk precis lagom för modellen/erna eller skulle den komma ännu mer till sin rätt med Optimax 90 tror du?
  11. Tack för feedback!!! Jag undrar även om någon har nån känsla för byggkvaliteten, jag har fått känslan att den är lika hög som dyrare konkurrenter, men det är mest en känsla Jag har tidigare varit inne på att köpa en Yamarin 50TC eller liknande, allra helst en 53BR men den tyckte jag stack iväg onödigt mycket i pris och dessutom är jag mer sugen på en modern insprutad 2-taktare och Yamarin kör ju sina 4-takts Yammor Tänkte först satsa på en E-Tec men handlarna verkar lite ljumna till den ännu pga Fisch-magplasket för några år sedan, vilket iof inte borde ha med saken att göra när det är en totalt ny produkt, men kombinationen Bella och E-tec eller Yamarin och E-tec verkar lurig att få tag i en etablerad handlare som säljer Har nån intressanta kommentarer runt E-tec tycker jag det är en spännande diskussion med Är E-tec eller Optimax bäst? (bränsle i brasan.....)
  12. Hejsan Jag är i full färd att köpa en Bella 512 Excel med en Optimax 75 Jag tänkte höra om någon har erfarenhet av båten som jag kan ha nytta av, om motorstorleken är lämplig, hur den går i vattnet, problem mm Jag har mestadels tänkt cruisa med familjen, åka ring och kanske fiska lite, men det får vi väl se vad det blir mest av Båten ska gå i normalstora sötvattens-sjöar i mellan-Sverige
×
×
  • Skapa nytt...