Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

De_Ville

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om De_Ville

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Är det ingen som har någon idé och kan hjälpa till?
  2. Hej! Jag har varit och köpt en gammal Crescent 52 (tror jag!). Skall tydligen vara ritad av Pelle Pettersson, obekräftat dock! Den har en AQ131 inombordare och vad jag tror är ett 270 drev. Har nu lite frågor som jag hoppas att Maringuidens besättning kan hjälpa mig med. Det sitter knappar runt fönsterbågarna och baktill på båten för ett kapell. Någon som sett hur kapell till dessa ser ut? Märkplåten för drevet är obefintlig, hur identifierar jag vad som sitter på? tänker för underhåll med olja osv! Enligt förra ägaren tillhörde denna båt en av två bröder som ägde mark vid "nya varvet" i Göteborg. Tror de hette källfelt eller något likande. Lägger med lite bilder på båten, motorn, märkningen av drevsköldens insida samt en broshyrbild jag hittade på nätet. (från 1967) All info om dessa båtar är tacksam!
  3. Tjenare på er! Har en Mercury 25hk utombordare som jag fått liv i. Men det finns en del som är trasig, vilket gör att gasen hänger sig och rusar motorn. Kan ni hjälpa mig med vad delen heter, om den är nödvändig och isåfall vart jag får tag på en ny? Ovanpå "cylindern" på bilden, så ska det sitta en arm som lägger sig på "svänghjulets" undersida. Vad är funktionen för denna? Hoppas ni kan hjälpa mig med detta! /De_Ville
  4. Med din båt så kan du gå hela DalslandsKanal utan problem! Prova! 25mil där knappt 2mil är kanal. Iofs bara några sjöar som lämpar sig för att hissa segel, men det är väldigt vackert!
  5. Hej! Jag har en likadan båt och drev och har haft samma problem som du. Just när backen ska gå i är det otroligt trögt, när den väl har gått i så fungerar det felfritt att öka gasen. Jag ordnade detta före iläggningen genom att skruva bort den avlånga luckan på drevet. Ha någon som rör på växelföraren och smörj alla delar som rör sig. Sedan kollar du på baksidan av drevet (mot båten). Där var mitt problem. Det finns en fjäderbelastad hake 8-10cm bred. denna låser drevet vid backning. Du ser att den rör sig när någon lägger i/ur backen. Den kärvade på mitt drev och hindrade backen från att gå i. Lyft upp drevet för hand när du har hittat haken, men AKTA fingrarna när du är där och pillar samtidigt som någon är uppe i båten och rör på reglaget. Drevet klipper lätt fingrarna det far ner. Smörjde upp med fett och backen är numera mycket lättare! Det blev som nytt. Hoppas detta hjälper dig och Lycka till! PS. Var har du din båt? DS.
  6. Tack för ännu ett svar! Visst stämmer det att det är fyra hål! Vad står det på din skylt på styrbord sida? Jag har bara en på babord. Hur stor motor har du på din? Jag använder en Mercury 20hk kort rigg.
  7. Tackar för snabbt svar! Är lite dålig på detta. Menar du att det finns ett utrymme under tanklådan? Lådan går ju inte ända ut, utan det finns ett utrymme till höger/vänster om lådan som man inte kommer åt. Som man ser på bilden är det ett hål i varje sida av tanklådans främre vägg, de leder in i de dolda utrymmena. Är dessa hål orginal, eller kan de ha blivit till senare? Kan du komma ihåg något om detta? Vilket syfte kan de ha haft att kladda igen hålet i ösbrunnen. Kan det ha något som blivt tätt så att man ej fått ur vattnet?
  8. Hej! Har nyligen köpt en Askeladden 430. Tyvärr så ha någon varit och kladdat med någon massa i botten som syns på bilden. Hur skall det se ut egentligen? och varför kan de ha gjort såhär? Köpte den på en aktion så därför fanns ingen information. Det finns absolut inga skador under, har inte ens varit bottenmålad. Däremot ser det ut som om de har satt igen ett hål för dyvika, vet dock ej om det ska finnas det på dessa båtar. Hoppas någon har nån idé och vet hur det egentligen ska se ut. Om det ska vara någon lucka eller dylikt över gropen Tacksam för svar! /De_Ville
  9. De_Ville

    Marieholm 24

    Hej! Jag har också en M24. Skulle vilja veta hur det gick med plasttaket. Har hört att det finns tak till någon annan båt som skall passa. Någon som har hört liknande. /De_Ville
×
×
  • Skapa nytt...